Bonno Coerse Bonno Coerse
29/07/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2019 06:00

Onderzoek: Uitspraken rondom bitcoin (BTC) en libra zorgden voor onzekerheid en volatiliteit

Nieuws

Uit een onderzoek uitgevoerd door San Francisco Open Exchange (SFOX) blijkt dat de recente berichtgeving rondom bitcoin (BTC) en libra na uitspraken door hooggeplaatste figuren zoals president Donald Trump voor meer volatiliteit hebben gezorgd. Volgens SFOX komt dit door toegenomen onzekerheid over de toekomst van bitcoin en cryptocurrency in het algemeen.
SFOX is een op institutionele beleggers-gerichte cryptocurrency exchange. In het op 24 juli gepubliceerde rapport laat het zien dat de prijs in een lichte neerwaartse trend zit, maar dat de volatiliteit juist is toegenomen. In het rapport stelt SFOX:

Een mogelijke verklaring voor deze combinatie van een neerwaartse trend in de prijs van bitcoin en een opwaartse trend in de volatiliteit van bitcoin is dat de markt niet volledig begrijpt welke implicaties het toegenomen overheidstoezicht op een private blockchain en cryptocurrency (dwz libra) kan hebben voor publieke blockchains en cryptocurrencies (bijvoorbeeld Bitcoin).

Deze onzekerheid nam toe nadat de discussie rondom Facebooks libra losbarstte. Zowel banken als overheden wereldwijd reageerden met grote afkeur op de cryptocurrency. Toch werd ook erkent dat Bitcoin als geheel eigenlijk niet te stoppen is en dat het een legitiem oppotmiddel is voor veel investeerders:

Dit soort onzekerheid is begrijpelijk gezien het brede scala aan Bitcoin-gerelateerde opmerkingen rondom libra: enerzijds heeft de president van de Verenigde Staten ontkend dat bitcoin geld is en heeft hij gezegd dat hij er “geen fan van” is; aan de andere kant noemde congreslid Patrick McHenry (R-Nc.) Bitcoin “een niet te stoppen kracht” die het Congres niet zou moeten proberen af te schrikken.

Heb je vorige week de bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gezien? Zo niet, klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie