Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Onderzoek: Uitspraken rondom bitcoin (BTC) en libra zorgden voor onzekerheid en volatiliteit

Uit een onderzoek uitgevoerd door San Francisco Open Exchange (SFOX) blijkt dat de recente berichtgeving rondom bitcoin (BTC) en libra na uitspraken door hooggeplaatste figuren zoals president Donald Trump voor meer volatiliteit hebben gezorgd. Volgens SFOX komt dit door toegenomen onzekerheid over de toekomst van bitcoin en cryptocurrency in het algemeen.

SFOX is een op institutionele beleggers-gerichte cryptocurrency exchange. In het op 24 juli gepubliceerde rapport laat het zien dat de prijs in een lichte neerwaartse trend zit, maar dat de volatiliteit juist is toegenomen. In het rapport stelt SFOX:

Een mogelijke verklaring voor deze combinatie van een neerwaartse trend in de prijs van bitcoin en een opwaartse trend in de volatiliteit van bitcoin is dat de markt niet volledig begrijpt welke implicaties het toegenomen overheidstoezicht op een private blockchain en cryptocurrency (dwz libra) kan hebben voor publieke blockchains en cryptocurrencies (bijvoorbeeld Bitcoin).

- Advertentie -

Deze onzekerheid nam toe nadat de discussie rondom Facebooks libra losbarstte. Zowel banken als overheden wereldwijd reageerden met grote afkeur op de cryptocurrency. Toch werd ook erkent dat Bitcoin als geheel eigenlijk niet te stoppen is en dat het een legitiem oppotmiddel is voor veel investeerders:

Dit soort onzekerheid is begrijpelijk gezien het brede scala aan Bitcoin-gerelateerde opmerkingen rondom libra: enerzijds heeft de president van de Verenigde Staten ontkend dat bitcoin geld is en heeft hij gezegd dat hij er “geen fan van” is; aan de andere kant noemde congreslid Patrick McHenry (R-Nc.) Bitcoin “een niet te stoppen kracht” die het Congres niet zou moeten proberen af te schrikken.

Heb je vorige week de bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gezien? Zo niet, klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.826,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.862,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.877,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.885,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.933,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.826,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.862,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.877,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.885,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.933,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...