Roy van Krieken Roy van Krieken
28/02/2022 17:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2022 17:46

Online marktplaats eBay overweegt crypto betalingen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Online marktplaats eBay overweegt crypto betalingen

Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Het reusachtige E-commerce bedrijf eBay lijkt op korte termijn concrete stappen te nemen om de crypto industrie te omarmen. Naar verluidt bestudeert het bedrijf op dit moment intensief de mogelijkheid crypto betalingen te gaan faciliteren om op deze manier de jongere generaties weer in grote getalen tot het platform aan te trekken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto betalingen

De CEO van eBay, Jamie Lannone, meldde in een interview met The Street dat het bedrijf de ambitie heeft om de marktplaats naar keuze te worden van Gen-Z en Millennials. Om die reden wordt serieus gekeken naar mogelijke betalingen in de vorm van cryptocurrencies.

“We zijn net bezig met de afronding van onze transitie om betalingen te beheren, waarbij we nu 85 miljard dollar aan volume direct op ons platform beheren. Dit geeft ons de mogelijkheid om nieuwe vormen van betaling te openen.”

Hoewel eBay nog niet concreet heeft gesteld dat betalingen met bijvoorbeeld bitcoin (BTC) of ethereum (ETH) mogelijk gemaakt zullen worden, lijkt de CEO voorzichtig te bekennen dat volgende maand wellicht de eerste knoop zal worden doorgehakt.

“We accepteren momenteel geen crypto, maar “op 10 maart gaan we dieper in op al deze dingen, betalingen, reclame, onze focus categorieën.”

NFT’s op eBay

Op dit moment is het dus nog niet mogelijk om op eBay met cryptovaluta te betalen, maar het is duidelijk dat het bedrijf gaat kijken of dit in de nabije toekomst kan veranderen. Wel is het ondertussen al mogelijk om non-fungible tokens (NFT) te verhandelen op eBay. 

“We hebben ons beleid vorig jaar gewijzigd zodat je NFT’s op het platform kunt verhandelen en in wezen, weet je, is eBay een plaats waar mensen iets te verkopen hebben en mensen iets hebben om te laten zien.”

Volgens Lannone zal eBay de plek blijven waar mensen vrijwel alle soorten spullen kunnen blijven kopen verkopen. Of dit nu digitale of fysieke goederen zijn maakt voor eBay niet uit, zo stelt Lannone. Het zal niet ook niet geheel verbazingwekkend zijn als in de nabije toekomst er inderdaad ook betaald zal kunnen worden met digitale valuta.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie