Rico Engelbarts
07/12/2018 17:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 10:16

Opnieuw bloedbad op cryptomarkt, nieuw dieptepunt Bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
opnieuw_bloedbad_op_cryptomarkt_nieuw_dieptepunt_bitcoin_BTC

De prijs van Bitcoin (BTC) heeft op vrijdag 7 december wederom een nieuw dieptepunt voor dit jaar bereikt, nadat het na middernacht met nog eens 8% zakte tot zo laag als $3.380. Dat is beduidend lager dan het vorige dieptepunt van $3.585 dat de dominante cryptocurrency op zondag 25 november aantikte. Op vrijdagmiddag schommelde de BTC-prijs weer iets boven de $3.400 om aan het eind van de middag een duik te maken naar tot onder de $3.300, een prijs waar het sinds september vorig jaar nooit onder is gekomen. Met dit nieuwe dieptepunt is BTC nog geen 17% waard van wat het was op haar hoogtepunt.
opnieuw_bloedbad_op_cryptomarkt_nieuw_dieptepunt_bitcoin_BTC_grafiek
Met Bitcoin heeft het overgrote gedeelte van de altcoins flinke verliezen geleden in de afgelopen 24 uur. EOS (EOS) spant daarmee de kroon en komt met een dagelijks verlies van 21% uit op $1,69 op het moment van schrijven. Ethereum (ETH), dat in de afgelopen week nog kon beletten dat het zou degraderen tot een tweecijferige cryptocurrency (tweecijferige koerswaarde), daalde in de vroege uurtjes van vrijdag 7 december af tot een jaarlijks dieptepunt van $83 en komt daarmee voor het eerst sinds mei 2017 onder de $100 uit.
Daar waar de meeste grote cryptocurrencies, grotendeels met dubbele cijfers, rood kleuren, is het onlangs van Bitcoin Cash (BCH) afgesplitste Bitcoin SV (BSV) vandaag een uitzondering. BSV steeg in de afgelopen dagen met zo’n 30% en heeft daarmee BCH, dat vannacht even de $97 aantikte en daarmee voor het eerst in haar bestaan onder de $100 uitkwam, ingehaald als de op vijf na grootste cryptocurrency op basis van totale marktwaarde. Met een verlies van 97,6% vanaf haar hoogtepunt van $4.330 geldt BCH als een van de grootste verliezers onder de cryptocurrencies.
Een directe reden verdere verliezen die vandaag zijn geleden op de markt voor cryptocurrency (die met een totale marktwaarde van $104.5 miljard hard op weg is om een één cijfer in te leveren) is lastig aan te wijzen. Het feit dat de SEC haar besluit over de Bitcoin-ETF (exchange-traded fund) van VanEck heeft uitgesteld tot februari heeft zeker niet geholpen maar kan, omdat niemand dat niet had zien aankomen, niet al te veel uitgemaakt hebben. Meerdere analisten hebben $3.000 aangewezen als bodem voor Bitcoin. Als Bitcoin in de komende 24 uur net zoveel verliest als dat het in de afgelopen 24 uur verloren heeft, zou die bodem bereikt moeten zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie