Rico Engelbarts
27/11/2018 07:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2018 07:21

Bodem voor Bitcoin (BTC) rond de $3.000?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bodem_voor_Bitcoin_rond_de_3000_dollar

Nadat Bitcoin (BTC) op zondag 25 november alweer een nieuwe jaarlijks dieptepunt aantikte rond de $3.585 en het sindsdien de grootste moeite heeft om weer boven de $4.000 uit te komen, zal menig retailbelegger die de gebeurtenissen op de cryptomarkt met argusogen bekijkt, zich nu daadwerkelijk afvragen waar BTC een bodem zal vinden. Volgens Anthony Pompliano, oprichter van Morgan Creek Digital Assets, zal BTC die bereiken wanneer het 15% waard is van haar hoogste punt ooit. Dat zei hij in een interview op CNBC’s Squawk Box op 26 november:

We zullen eindigen bij een verlies van 85% van het hoogste punt ooit. Dat komt neer op rond de $3.000. Afgelopen weekend kwamen we al in de buurt, maar waarschijnlijk zullen we nog iets verder zakken.

Pompliano, die in augustus al aangaf te verwachten dat Bitcoin eerst richting de $3.000 zou gaan alvorens het weer hoogtes van $10.000 zou meemaken, baseert zijn voorspelling naar eigen zeggen op eerdere ervaringen op de crypto-markten. Hij stelt in het interview dat BTC eind vorig jaar “overgewaardeerd” was en dat er in het jaar daarop meer verkopers dan kopers waren waardoor de prijs omlaag ging. Ondanks de grote verliezen die latere instappers gemaakt hebben op de crypto-markt noemt hij het de best presterende activaklasse van de afgelopen tien jaar:

Het heeft beter gepresteerd dan S&P [een Amerikaanse aandelenindex], Dow [Jones], Nasdaq etc. tijdens de langste bull run. En zo maakte het tweemaal een daling van 80% mee, maar is de asset nog altijd meer dan 400% waard van wat het twee jaar geleden was. Tevens is dit allemaal gedaan door retailbeleggers. […] Ik denk dat het belangrijk is om te onthouden dat alle kopers in 2017 retailbeleggers waren, niet? En dus wat je nu in 2018 ziet is dat wanneer de prijs gedaald is de instellingen binnenkomen. Een van de dingen wat niet vaak verteld wordt is dat de meeste van deze instellingen niet kopen bij exchanges. Ze kopen eigenlijk op de OTC-markt, waar we geen grote transparantie of inzicht in hebben.

Onlangs gaf Michael Moro, CEO van Genesis Trading, ook al aan dat hij verwachtte dat Bitcoin een bodem zal vinden rond de $3.000. Op het moment van schrijven is BTC $3.805,02 (CoinMarketCap) waard.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie