Timo Bult Timo Bult
13/02/2023 06:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2023 06:02

Oudste bank Brazilië laat klanten belasting met bitcoin betalen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El banco más antiguo de Brasil permite pagar sus impuestos con Bitcoin

Foto: Zarko Prusac/Shutterstock

De adoptie van crypto zoals bitcoin (BTC) heeft weer een grote stap gezet in Brazilië. De oudste bank van het land, Banco do Brasil, laat zijn klanten nu namelijk hun belasting betalen met crypto! Dat kondigde de bank dit weekend aan.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Belasting met bitcoin betalen

Het betalen van belasting is nooit leuk, alhoewel dit misschien een stuk minder erg is als je dit met je crypto winsten kan betalen natuurlijk! Dankzij een samenwerking met Bitfy kunnen klanten van Banco do Brasil dit nu ook echt doen.

De CEO van Bitfy, Lucas Schoch, zei over de nieuwe dienst:

“De nieuwe digitale economie is de katalysator voor een toekomst vol voordelen. Dit partnerschap maakt het mogelijk om het gebruik van en de toegang tot het ecosysteem van digitale activa uit te breiden met nationale dekking en met het zegel van veiligheid en betrouwbaarheid van Banco do Brasil.”

Hoe het werkt

In de aankondiging valt verder te lezen dat het betalen met crypto net zo makkelijk is als het betalen met fiatvaluta binnen de app. De klant hoeft enkel voor crypto als betaaloptie te kiezen en vervolgens hetzelfde proces te doorlopen als bij een gewoonlijke betaling.

Het is een opvallende stap voor een bank, zeker wanneer het de oudste bank van een land betreft. Het is dan ook een duidelijk teken dat de adoptie van crypto in Brazilië in een snelvaart zit.

Eerder was in het crypto nieuws te lezen dat Binance samen met Mastercard een crypto-betaalpas in het land hebben gelanceerd. Hiermee kunnen klanten sinds kort aankopen met hun Binance Card betalen. Deze betaalpas ondersteunt onder andere ethereum, cardano en andere bekende cryptocurrencies.

Dit nieuws volgde op de legalisatie van crypto en bitcoin als betaalmiddel. Het is hiermee legaal om het bovenstaande te doen met betaalkaarten zoals de Binance Card. Hiermee is bitcoin echter nog geen wettig betaalmiddel zoals in El Salvador wel het geval is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie