Roy van Krieken Roy van Krieken
19/10/2022 13:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2022 13:39

Oudste bank VS: ‘75% van onze klanten investeert in crypto’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De CEO van de Amerikaanse bank BNY Mellon, Robin Vince, gaf deze week aan dat zij een overweldigende vraag zagen onder hun institutionele klanten om te investeren in crypto-producten. Dat was volgens Vince de voornaamste reden dat zij besloten om als BNY Mellon bepaalde crypto-diensten te gaan leveren.

Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BNY Mellon stapt de crypto-markt in

Eerder deze week was in het crypto nieuws te lezen dat BNY Mellon de revolutionaire stap had genomen om een crypto-bewaardienst aan te gaan bieden. Hiermee werd het voor klanten van de bank mogelijk om hun cryptocurrencies bij de bank in bewaring te zetten. 

BNY Mellon is 238 jaar oud en daarmee de oudste bank in de Verenigde Staten. De bank bewaart maar liefst 43 biljoen dollar voor investeerders en fondsen wereldwijd is daarmee de grootste custodian ter wereld. Vorig jaar kondigde bank al aan plannen te hebben voor het uitrollen van crypto bewaardiensten. Na een officiële goedkeuring van de financiële autoriteiten van New York eerder deze maand start de bank dus nu met de nieuwe dienst.

De reden voor het bieden van de nieuwe dienst heeft volgens de CEO alles te maken met de vraag vanuit klanten. Eerder dit jaar voerde de bank al een onderzoek uit waaruit bleek dat 91% van hun institutionele klanten in ieder geïnteresseerd waren in het investeren in cryptocurrencies.

Institutionele adoptie van crypto

Volgens Vince heeft daarnaast 40% van de institutionele klanten van BNY Mellon reeds geïnvesteerd in cryptovaluta. 75% van de klanten is vandaag de dag bezig met ofwel het actief investeren, ofwel het onderzoek doen naar een mogelijke investering. Dit was voor Vince genoeg reden om het roer om te gooien.

“En wat we dus van onze klanten hoorden is dat ze institutionele oplossingen in de sector willen.”

Het aanbieden van crypto-bewaardiensten door BNY Mellon is slechts het meest recente voorbeeld van de alsmaar vorderende adoptie van cryptocurrencies. Ondanks de huidige staat van de markt lijken steeds meer grote instituties, zoals banken en vermogensbeheerders, bereid om met beide benen de crypto-markt te betreden. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie