Erik Juffermans Erik Juffermans
12/10/2022 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2022 12:00

Oudste bank van Amerika lanceert crypto bewaardienst

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Según este gigante bancario, las criptomonedas ya no van a desaparecer

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

Opnieuw groot nieuws vanuit de bankensector wat betreft de adoptie van cryptocurrencies. De oudste bank van Amerika, de Bank of New York (BNY) Mellon, heeft bekend gemaakt dat het haar crypto bewaardiensten heeft gelanceerd. Vooralsnog biedt de bank deze diensten alleen aan een selecte groep klanten aan en alleen voor de twee grootste cryptomunten; bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Oudste Amerikaanse bank omarmt crypto

BNY Mellon is 238 jaar oud en daarmee de oudste bank in de Verenigde Staten. De bank bewaart maar liefst 43 biljoen dollar voor investeerders en fondsen wereldwijd is daarmee de grootste custodian ter wereld. Vorig jaar kondigde bank al aan plannen te hebben voor het uitrollen van crypto bewaardiensten. Na een officiële goedkeuring van de financiële autoriteiten van New York eerder deze maand start de bank dus nu met de nieuwe dienst.

“Met digital asset custody vervolgen we onze reis van vertrouwen en innovatie in de sector van digitale assets. We omarmen revolutionaire technologie en we werken samen met fintech.” Aldus Roman Regelman van BNY Mellon.

Een recent onderzoek van de bank toont aan dat 91% van de institutionele investeerders geïnteresseerd zijn in het investeren in cryptocurrencies. Daarnaast toont hetzelfde onderzoek aan dat bij 41% crypto al deel uit maken van de portfolio. 

Banken adopteren crypto wereldwijd

Het nieuws van BNY Mellon komt in navolging van vergelijkbaar nieuws van vooraanstaande banken wereldwijd. De laatste weken hebben talloze banken en financiële instituties bekend gemaakt grote stappen te maken in hun cryptocurrency beleid. Zo maakte de grootste bank in Zuidoost-Azië, DBS, eind vorige maand bekend crypto handelsdiensten aan te bieden aan klanten. Singapore is wereldwijd een van de toonaangevende landen wat betreft crypto adoptie.

Ook een van de grootste financiële instituties in Zuid Amerika, het Braziliaanse Nubank, lanceerde recent een eigen crypto platform. De bank heeft ruim 70 miljoen klanten in meerdere Zuid Amerikaanse landen. Bijna 2 miljoen hiervan maken gebruik van het crypto platform. Ook een van Europa’s grootste banken lanceerde onlangs een bewaardienst voor crypto.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie