Rico Engelbarts
20/09/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2020 09:44

PayPal aandelen extra interessant door integratie bitcoin (BTC) en crypto-betalingen, vindt deze investeerder

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
PayPal aandelen extra interessant door integratie bitcoin (BTC) en crypto-betalingen, vindt deze investeerder

Betalingsgigant PayPal is hard bezig om cryptocurrencies te integreren in hun diensten, dat zegt Sandi Bragar, een algemeen directeur bij de vermogensbeheerder Aspiriant, tijdens een interview op CNBC. Volgens Bragar verdient de openheid van de betalingsgigant voor crypto een compliment, wat ook dient als reden voor waarom de aandelen van PayPal aantrekkelijk zijn voor investeerders. De andere is de impact van COVID-19 op de handel.


Bragar gelooft dat crypto in de voorhoede van alle e-commerce en digitale betalingen staat en dat er veel vraag naar is omdat mensen nu dankzij de pandemie thuisblijven en hun zaken regelen vanaf hun bank of waar dan ook. Zelfs nadat de pandemie over is en mensen weer hun levens zullen hervatten, zal het online betalen blijven en daardoor ook de opkomende interesse in crypto.

 “Het bevalt ons goed dat PayPal samenwerkt met handelaren om crypto te integreren, we verwachten dat dit nog belangrijker gaat worden naarmate meer cryptocurrencies de komende jaren meer mainstream worden.”

Dat PayPal al in maart serieus bezig was met cryptocurrency werd bekend in juli na het delen van een brief gericht aan de Europese Commissie door het bedrijf zelf. Niet veel later wisten anonieme bronnen te melden dat PayPal samen gaat werken met het in New York gevestigde trustbedrijf Paxos voor hun nieuwe crypto-dienstverleningen.
Paxos is de grootste uitgever van gereguleerde stablecoins, waaronder Binance USD (BUSD). Het is de financiële firma ook wettelijk toegestaan ​​om bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) aan te houden namens institutionele beleggers.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie