Timo Bult Timo Bult
20/07/2020 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2020 11:04

Bitcoin (BTC) kopen bij PayPal? Bronnen melden dat Paxos het bedrijf gaat helpen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) kopen bij PayPal? Bronnen melden dat Paxos het bedrijf gaat helpen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

PayPal heeft naar verluidt Paxos aangewezen als partij die zijn nieuwe crypto-dienstverlening moet gaan faciliteren. Dit melden een aantal anonieme bronnen die bekend zijn met de plannen van PayPal aan Coindesk.
De geruchten dat PayPal de crypto-wereld zou willen betreden kwamen in juni voor het eerst aan het licht. Het nieuws werd toen met open armen ontvangen door de crypto-community. Dit omdat PayPal wereldwijd 325 miljoen klanten heeft en dus een flinke boost aan de adoptie ervan zou kunnen geven.
Later bleek dat PayPal al in maart van dit jaar aan de Europese Commissie heeft gemeld dat het “unilaterale en tastbare stappen” heeft genomen. Kortom, het bedrijf lijkt dus serieus bezig te zijn met crypto.
Bronnen melden nu aan Coindesk dat PayPal het crypto-bedrijf Paxos heeft aangewezen. Paxos biedt oplossingen voor bedrijven die crypto-diensten willen leveren, zoals crypto kopen, verkopen en bewaren. De diensten van Paxos maken het mogelijk om gemakkelijk dergelijke diensten uit te rollen zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over allerlei wettelijke vraagstukken.
Het is niet duidelijk welke cryptocurrencies PayPal wil gaan verkopen. Enkele concurrenten van het bedrijf, zoals Square, bieden al de mogelijkheid om bitcoin te kopen en verzenden. PayPal loopt op dit vlak dus eigenlijk achter op de rest. Een lancering van PayPal cryptocurrency-diensten zou dus niet als een verrassing komen.
Dit is overigens niet voor het eerste dat PayPal in aanraking komt met de crypto-wereld. Het was namelijk lange tijd een van de leden van de Libra Association, een vereniging van bedrijven die de ontwikkeling van Facebooks crypto-project Libra overziet. PayPal verliet deze vereniging echter in oktober vorig jaar om zich te kunnen richten op zijn eigen projecten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie