Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) kopen bij PayPal? Bronnen melden dat Paxos het bedrijf gaat helpen

PayPal heeft naar verluidt Paxos aangewezen als partij die zijn nieuwe crypto-dienstverlening moet gaan faciliteren. Dit melden een aantal anonieme bronnen die bekend zijn met de plannen van PayPal aan Coindesk.

De geruchten dat PayPal de crypto-wereld zou willen betreden kwamen in juni voor het eerst aan het licht. Het nieuws werd toen met open armen ontvangen door de crypto-community. Dit omdat PayPal wereldwijd 325 miljoen klanten heeft en dus een flinke boost aan de adoptie ervan zou kunnen geven.

- Advertentie -

Later bleek dat PayPal al in maart van dit jaar aan de Europese Commissie heeft gemeld dat het “unilaterale en tastbare stappen” heeft genomen. Kortom, het bedrijf lijkt dus serieus bezig te zijn met crypto.

Bronnen melden nu aan Coindesk dat PayPal het crypto-bedrijf Paxos heeft aangewezen. Paxos biedt oplossingen voor bedrijven die crypto-diensten willen leveren, zoals crypto kopen, verkopen en bewaren. De diensten van Paxos maken het mogelijk om gemakkelijk dergelijke diensten uit te rollen zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over allerlei wettelijke vraagstukken.

Het is niet duidelijk welke cryptocurrencies PayPal wil gaan verkopen. Enkele concurrenten van het bedrijf, zoals Square, bieden al de mogelijkheid om bitcoin te kopen en verzenden. PayPal loopt op dit vlak dus eigenlijk achter op de rest. Een lancering van PayPal cryptocurrency-diensten zou dus niet als een verrassing komen.

Dit is overigens niet voor het eerste dat PayPal in aanraking komt met de crypto-wereld. Het was namelijk lange tijd een van de leden van de Libra Association, een vereniging van bedrijven die de ontwikkeling van Facebooks crypto-project Libra overziet. PayPal verliet deze vereniging echter in oktober vorig jaar om zich te kunnen richten op zijn eigen projecten.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.902,73 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.902,73 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...