Kevin Schijven Kevin Schijven
23/06/2020 14:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2020 14:43

PayPal gaat wellicht bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies direct aan zijn 325 miljoen klanten aanbieden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
PayPal gaat wellicht bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies direct aan zijn 325 miljoen klanten aanbieden

PayPal is wellicht van plan om cryptocurrencies als bitcoin (BTC) direct te verkopen aan zijn klanten, wat er maar liefst 325 miljoen zijn. Dat melden anonieme bronnen aan Coindesk op 22 juni.

Ik heb begrepen dat ze aankopen en verkopen van crypto rechtstreeks via PayPal en Venmo zullen toestaan. Ze zullen een soort van ingebouwde wallet-functionaliteit hebben, zodat je het daar kunt opslaan.

Aldus een van de anonieme bronnen. Het is vooralsnog onbekend om welke cryptocurrencies het precies zou gaan. Een van de bronnen meldt dat PayPal gaat samenwerken werken met meerdere exchanges. Coinbase en Bitstamp worden bij naam genoemd, maar nog geen van de partijen heeft vooralsnog nog gereageerd op het nieuws.
Als de geruchten blijken te kloppen, kan dit groot nieuws zijn voor de crypto-wereld. PayPal, met zijn 350 miljoen klanten, zou voor een behoorlijke boost kunnen zorgen.
Vanochtend was op Crypto Insiders al te lezen dat de koers van bitcoin met meer dan $500 was gestegen, wellicht vanwege deze geruchten. De koers steeg nadat het nieuws naar buitenkwam naar $9.800, voordat deze weer terugviel naar ongeveer $9.600
PayPal heeft wel nieuwe vacatures op zijn website geplaatst voor onder andere een crypto-engineer met de volgende beschrijving:

De rol omvat het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van belangrijke cryptoproducten en functies gericht op beschikbaarheid, prestaties en schaalbaarheid van PayPal diensten.

Concurrent Square van Twitter CEO Jack Dorsey biedt al bitcoin aan via de Cash App sinds 2018.
Vorig jaar zei Dan Shulman, CEO van PayPal, dat hij bitcoin in bezit heeft. Ook sprak hij toen over het feit dat PayPal de Libra Association had verlaten, het consortium van bedrijven dat werd opgezet voor de ontwikkeling van Facebooks aankomende stablecoin.
PayPal ontving vorig jaar een bak kritiek toen het plotseling aankondigde modellen van PornHub niet meer uit te betalen, wat gezien werd als een kans voor crypto.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie