Kevin Schijven Kevin Schijven
21/11/2019 15:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2019 15:45

PayPal CEO heeft bitcoin (BTC) in bezit, praat over blockchain en Facebooks libra

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
PayPal CEO heeft bitcoin (BTC) in bezit, praat over blockchain en Facebooks libra

Dan Shulman, de CEO van PayPal, een van de grootste online betalingsverwerkers ter wereld, sprak onlangs in een interview met Fortune over blockchain-technologie, Facebooks libra en welke cryptocurrency hij in bezit heeft.
Als eerst vroeg het Amerikaanse zakenblad in het interview, dat gepubliceerd is op 20 november, over de Libra Association. De Libra Association is het consortium van bedrijven dat opgezet werd voor de ontwikkeling van de aankomende stablecoin van Facebook.
Op 5 oktober kondigde PayPal aan dat het bedrijf het consortium heeft verlaten. Fortune vraagt aan Shulman wat daar de reden voor was. De CEO zegt dat het project interessant is, dat zijn bedrijf altijd openstaat voor nieuwe technologieën, maar toen ze zagen hoeveel werk er nog te doen was aan libra besloten zij vooralsnog op hun eigen producten  te focussen.
Tevens geeft hij aan dat ze het libra-project nauw in de gaten zullen houden en dat ze eventueel op een latere datum alsnog weer zullen samenwerken. Fortune vraagt vervolgens aan Shulman of het de houding is van de toezichthouders die PayPal heeft weggejaagd, maar dat ontkent hij.
PayPal zou zelf ook bezig zijn met de ontwikkeling van een project omtrent blockchain en cryptocurrency, maar daar wilde Shulman vooralsnog niet verder op ingaan, buiten dat het “competitief” is, maar “niet per se competitief met libra.”
Shulman zegt wel dat hij potentie in blockchain-technologie ziet, maar dat het niet zozeer te maken heeft met het huidige systeem efficiënter te maken:

We denken dat blockchain-technologie veelbelovend is. Het is intrigerend voor ons, maar het moet echt iets doen dat de traditionele systemen niet kunnen. De meeste mensen denken dat blockchain over efficiëntie gaat, maar het systeem van vandaag is al behoorlijk efficiënt.

Het gaat om de applicaties er bovenop, maar niet zozeer om de kosten met een achtste van een achtste van een fractie te verlagen. Toch, als het een goedkopere infrastructuur blijkt te zijn, zullen we allemaal de overstap maken.

Shulman gaat ook nog kort op cryptocurrencies in het algemeen in. Hij ziet op PayPal nog niet veel vraag ernaar, wat volgens hem komt door de hoge volitaliteit:

Aan de crypto-kant is het nog steeds erg volatiel, en daarom hebben we er niet veel vraag naar van handelaars omdat ze met zeer kleine marges werken. En wat ze moeten doen is het onmiddellijk in fiat omzetten, en daar zijn kosten voor, dus enige kostenvoordeel wordt meestal opgegeten door die conversie. Totdat het minder volatiel wordt, zal het geen valuta zijn die algemeen wordt aanvaard.

Als laatst vraagt Fortune aan Shulman of hij zelf enige cryptocurrencies in bezit heeft:

Ja. Alleen Bitcoin (BTC).

Eerder deze week kwam naar buiten dat de Bank of America plotseling de bankrekening had gesloten van de voormalig CFO van PayPal zonder een reden te geven. Er werd gespeculeerd door de crypto-gemeenschap dat het met bitcoin te maken heeft.
Vorige week had PayPal zelf plotseling besloten om te stoppen met het uitbetalen van duizenden modellen op de pornografische website PornHub, ook zonder een reden te geven.
Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie