Kevin Schijven Kevin Schijven
11/08/2021 13:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/08/2021 13:33

PayPal Venmo klanten kunnen nu hun cashback automatisch in bitcoin, ethereum, litecoin en meer omzetten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
PayPal Venmo klanten kunnen nu hun cashback automatisch in bitcoin, ethereum, litecoin en meer omzetten

Venmo, de mobiele peer-to-peer betalingsdienst van PayPal, heeft een nieuwe functie toegevoegd aan zijn cryptocurrency dienst. Gebruikers kunnen nu hun zogenaamde cashbacks direct omzetten in crypto.

Een cashback is een soort promotiedeal waarbij de koper een klein deel van het bestede bedrag op bepaalde producten retour krijgt. Gebruikers van Venmo creditcards kunnen met de nieuwe “Cash Back to Crypto” dienst hun retourbedrag besteden aan crypto.

Venmo creditcardhouders ontvangen tussen de 1% en 3% terug over bepaalde aankopen. Dit bedrag kan in vier verschillende crypto worden geïnvesteerd: bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC) en bitcoin cash (BCH). Het zijn dezelfde vier crypto die Venmo aanbiedt.

Gebruikers kunnen deze functie automatisch instellen en betalen dan geen transactiekosten als ze dit doen. Klanten kunnen op elke moment veranderen welke crypto ze automatisch met hun cashback willen kopen. Vervolgens kunnen klanten ervoor kiezen om de crypto te bewaren of te verkopen.

“De Cash Back to Crypto functie voor de Venmo-creditcard biedt klanten een nieuwe manier om de wereld van crypto te verkennen, waarbij ze hun maandelijks verdiende geld gebruiken om automatisch en naadloos een van de vier cryptocurrencies op Venmo te kopen.

We zijn verheugd om dit nieuwe niveau van functie-interconnectiviteit naar het Venmo-platform te brengen, door onze Venmo-creditcard en crypto-ervaringen te koppelen om onze klanten een andere manier te bieden om hun geld met Venmo uit te geven en te beheren.”

Aldus Darrel Esch, senior vicepresident en algemeen directeur van Venmo. Venmo lanceerde zijn crypto-dienst in april dit jaar. PayPal CEO Dan Schulman kondigde onlangs aan dat de crypto wallet “super app” van PayPal bijna af is en wellicht binnenkort nog lanceert.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie