Roy van Krieken Roy van Krieken
11/06/2022 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2022 14:00

Pensioenfondsen tonen steeds meer interesse in bitcoin, zegt Grayscale

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grootste bitcoin fonds ter wereld leeft op na overwinning rechtszaak

Foto: Ascannio/Shutterstock

De institutionele adoptie van cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) is het afgelopen jaar in een stroomversnelling geraakt. Grote financiële instituties, zoals banken en vermogensbeheerders, lijken in een rap tempo de crypto industrie te omarmen. Pensioenfondsen, die uiteraard bekend staan om hun voorzichtigheid, bleven nog achter, maar volgens de CEO van Grayscale begint ook dit langzaam te veranderen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Pensioenfondsen kijken naar bitcoin

Michael Sonnenshein, CEO van de crypto vermogensbeheerder Grayscale, liet onlangs in een interview met CNBC weten dat hij duidelijk opmerkt dat pensioenfondsen kijken naar cryptomunten zoals bitcoin om hun enorme portfolio’s te diversifiëren. Dit terwijl de huidige staat van de crypto markt natuurlijk niet iets is om over naar huis te schrijven.

Volgens Sonnenshein maken pensioenfondsen, en andere grote institutionele spelers, zich niet per se veel zorgen om de heftige volatiliteit op de korte termijn. In plaats daarvan kijken zij juist naar de potentie van de crypto sector op de lange termijn. Ook het perspectief van duidelijke regulatie is voor pensioenfondsen een reden om steeds meer serieus te kijken naar crypto activa.

“We brengen tijd door met politici en enkele van de grootste pensioenfondsen en schenkingen die zich richten op het diversifiëren van hun portefeuilles en actief crypto-allocaties onderzoeken. Het is een ander soort consensus.”

Institutionele adoptie van crypto

Een tijdje terug maakte Amerikaanse vermogensbeheer Fidelity al bekend dat het klanten de optie wilden geven om voor hun pensioen te sparen met onder meer bitcoin. Deze zet werd niet gewaardeerd door de Minister van Financiën, Janet Yellen. Volgens haar is bitcoin niet geschikt als pensioen spaarmiddel.

Michael Sonnenshein haalde in het interview met CNBC ook uit naar dit standpunt van Yellen. Volgens hem is het kortzichtig van Yellen om op deze manier de toegang tot bitcoin als investering te beperken.

Grayscale zelf staat ook aan het front wat betreft de institutionele adoptie van crypto. Zij zijn namelijk favoriet als het op het accepteren van het eerste bitcoin spot ETF, ofwel beursfonds, aankomt. Hierdoor kunnen traditionele investeerders op een eenvoudige manier directe blootstelling aan de cryptomunt krijgen. Een paar dagen geleden liet Michael Sonnenshein nog weten dat hij goede hoop heeft dat het Grayscale bitcoin spot ETF binnenkort werkelijkheid wordt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie