Kevin Schijven Kevin Schijven
02/02/2020 18:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2020 18:18

Peter Brandt: "bitcoin (BTC) gaat nog veel hoger dan $100.000"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Coronavirus zorgt voor mee Bitcoin (BTC) adoptie onder jeugd, aldus Mike Novogratz

Peter Brandt, een populaire analist en ervaren handelaar, bekend in de crypto community van het voorspellen van de marktcrash begin 2018, zegt dat bitcoin (BTC) wellicht “veel hoger dan $100.000” kan gaan in zijn nieuwste podcast gepubliceerd op 30 januari.


Brandt, die eind vorig jaar twee scenario’s beschreef waarin bitcoin naar $100.000 kan stijgen, zegt dat de grootste cryptocurrency op de markt momenteel in een historische bulltrend zit. Volgens de analist toont bitcoin inmiddels signalen die volgens hem wellicht kunnen betekenen dat BTC zelfs ver voorbij de $100.000 kan stijgen, maar dat zou wel pas in 2021 zijn:

We kunnen dit recente dieptepunt gebruiken die we in december zagen die teruggaat tot december 2018, als een soort van herdefiniëring van de parabolische vooruitgang die zich momenteel zou kunnen ontwikkelen. En dat heeft implicaties.

Ik wil mezelf niet te ver voorlopen omdat ik hier een argument aanvoer waarvan ik nog niet zeker weet of het echt nog kan worden gemaakt – dat is dat we nog veel hoger gaan dan $100.000, maar het zal pas in 2021 zijn.

Volgens Brandt was de prijs van $6.500 afgelopen december wellicht de bodem geweest voor een lange tijd. Brandt zegt dat litecoin (LTC) wellicht een dergelijk bullish patroon aan het vormen is als bitcoin wat zou kunnen betekenen dat er ook nieuwe hoogtepunten voor de koers van LTC er inzit. Over XRP (XRP) is Brandt een stuk terughoudender:

Ik weet dat velen van jullie Ripple-fans en XRP-fans zijn. Het spijt me, ik kan er gewoon niet enthousiast van worden. Ik heb daar in het verleden al vaker over gesproken. Voor mij is dit een bitcoin-verhaal. Bitcoin is de munt met nalatenschap. Ik wil niet op een zijspoor gezet worden want ik denk dat bitcoin de grootste zal blijven.

XRP kan heel goed een knaller zijn, maar het zal ook instorten. Dus mijn focus blijft op bitcoin en ik zal bitcoin zien als de lakmoesproef van al het andere.

Dat Brandt geen XRP fan is, is inderdaad al langer bekend. Vorig jaar beschuldigde hij nog Ripple, het bedrijf achter XRP, van marktmanipulatie.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie