Roy van Krieken Roy van Krieken
22/12/2021 12:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2021 12:54

PlanB acht toekomstige bitcoin bearmarkt met 80% crash mogelijk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
PlanB acht toekomstige bitcoin bearmarkt met 80% crash mogelijk

De Nederlandse analist PlanB staat binnen de crypto gemeenschap bekend om zijn bitcoin voorspellingen. Met zijn stock-to-flow (S2F) model heeft hij in het verleden tot verbazingwekkende nauwkeurigheid de koers van bitcoin (BTC) weten te voorspellen. Hoewel hij het niet altijd 100% aan het juiste eind heeft, blijven zijn voorspellingen voor veel investeerders van belang.

Onlangs heeft hij echter een voorspelling gedaan waar de meeste crypto investeerders waarschijnlijk niet op hoopten. Hij verwacht namelijk dat er in de toekomst weer een substantiële bear markt zal komen waarbij de koers van de grootste cryptocurrency tot wel 80% in het rood kan geraken.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

PlanB over bitcoin

Tijdens een interview met het YouTube kanaal FamilyOffice geeft PlanB aan dat hij een langdurige bear markt niet kan uitsluiten. Integendeel, hij gaat er zelfs vanuit dat een dergelijk scenario zal uitspelen in de toekomst.

“Allereerst ben ik van de enigen die nog gelooft dat er wel degelijk een volgende bear markt zal komen, een crash zoals we die al vaker hebben gezien. Een boel mensen zeggen nu dat we klaar zijn met de vierjarige cyclus en dat we dergelijke volatiliteit en een bear markt niet meer zullen hebben.”

PlanB zet zich af tegen de mensen die geloven dat de markt te volwassen is geworden om nog een 80% correctie te laten zien. Volgens hem is dit absoluut mogelijk, vooral naar aanleiding van een grote gebeurtenis.

Stock-to-Flow

Volgens PlanB laat dit nog wel even op zich wachten. Hij verwacht dat de bitcoin koers eerst de prijsniveau’s van zijn S2F-model zullen bereiken. Dat betekent een bitcoin koers van tussen de $100.000 en $288.000.

“Ik denk dat we eerst behoorlijk moeten stijgen, tenminste de waardes van het stock-to-flow model van $100.000 en $288.000 halen. Daarna zullen we weer 80% kelderen, ik denk dat dat simpelweg ‘part of the deal’ is en het is ook onderdeel van de hebzucht en angst van investeerders. Mensen veranderen niet.”

Aan de ene kent is de voorspelling van PlanB dus erg positief. Hij verwacht namelijk een bitcoin prijs die vele malen hoger is dan de huidige koers. Daarna kan het echter snel gaan en kan de pijn van investeerders enorm worden, zo stelt PlanB.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie