Roy van Krieken Roy van Krieken
06/06/2021 15:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2021 15:31

PlanB: Instituties manipuleren de bitcoin (BTC) koers om met korting in te slaan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
PlanB Instituties manipuleren de bitcoin (BTC) koers om met korting in te slaan

De nederlandse analist PlanB is al langere tijd beroemd om zijn befaamde toepassing van het Stock-To-Flow (S2F) model op de koers van bitcoin (BTC). Dit model voorspelt deze marktcyclus nog een prijs van bitcoin boven de $100.000. Tot dusver is dit model van PlanB een van de meest accurate gebleken. 

Dit keer komt PlanB niet met een voorspelling over de koers van bitcoin, maar deelt hij tijdens een podcast een observatie van hem over de afgelopen paar maanden. Volgens PlaB lijkt het er op dat er een of meerdere partijen achter de schermen de boel behoorlijk manipuleren.

PlanB stelt dat de prijsactie van de afgelopen maanden erg interessant was. Vooral de neerwaartse prijsactie. Volgens de Nederlandse analist vond dergelijke neerwaartse prijsactie vooral plaats tijdens ‘Illiquide uren’. Wanneer de meeste mensen sliepen dus. Wat dit ook betekent is dat de partijen die op dat moment verkochten niet op zoek waren naar de beste prijs voor hun verkoop, maar zij waren doelmatig zo veel mogelijk de koers van bitcoin aan het drukken.

Volgens PlanB is er een onmiskenbaar patroon zichtbaar. Elke keer dat er een sell-off van bitcoin plaatsvond, herstelde zich dit binnen de kortste keren weer. Keer op keer was een zogenaamd V-vorming herstel te zien. PlanB ziet hierin duidelijk het werk van grote institutionele partijen. Deze partijen willen zoveel mogelijk angst zaaien onder retail, zodat zij met korting grootschalig kunnen inslaan.

Als er genoeg chaos wordt gecreëerd raken mensen in paniek en mensen in paniek verkopen of sluiten hun posities. Als het ergst van deze chaos is gaan liggen gaan de grote partijen aan de slag. Ze gaan nu juist tijdens de meest liquide uren kleine stukjes terugkopen. Waarschijnlijk om de prijs dus laag te houden. Dit totdat ze genoeg hebben gekocht. Daarna mag de prijs weer omhoog.

Op de grafiek is goed te zien wat hij bedoelt met het V-vorming herstel. Inmiddels heeft dit al vier keer vrijwel identiek aan elkaar plaatsgevonden. Of we op dit moment bezig zijn met het vijfde achtereenvolgende V-vormig herstel zullen we snel genoeg weten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie