Timo Bult Timo Bult
25/06/2019 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/06/2019 17:30

Pompliano: 'Bitcoin (BTC) koers bereikt nog voor 31 december 2021 de $100.000'

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Pompliano_bitcoin_BTC_koers_bereikt_nog_voor_31_december_2021_de_100000_dollar

Volgens de mede-oprichter en partner van Morgan Creek Digital, Anthony Pompliano, zal bitcoin (BTC) vroeg of laat zijn all-time high (ATH) gaan verbreken. Volgens hem zal de BTC koers zelfs tot de $100.000 gaan stijgen. Dit schreef hij in een blogartikel dat op 24 juni is gepubliceerd.
Pompliano verwacht dat bitcoin dit prijsniveau nog voor 31 december 2021 zal bereiken. Daarmee zou bitcoins marktkapitalisatie uitkomen op maar liefst $2 biljoen, ongeveer een derde van de marktkapitalisatie van goud op dit moment.
Pompliano baseert zijn verwachting op simpele economische factoren; vraag en aanbod. Vanwege de vastgestelde voorraad van 21 miljoen bitcoins bestaat er schaarste. Stijgt de vraag dan stijgt de prijs vroeg of laat mee. Pompliano legt uit:

Bitcoin is een activa met een vastgesteld aanbod waarbij inflatie in de loop van de tijd wordt tegengegaan. In de volgende ~2,5 jaar zal er een ongelooflijke toename van de vraag zijn, terwijl het totale aanbod vast blijft en het nieuwe dagelijkse aanbod met 50% af zal nemen.

Met dit laatste doelt Pompliano op de aanstaande halving. Bitcoin miners zullen na de halving hun mining inkomsten zien halveren. Zodoende stromen er nog maar half zo weinig bitcoins de markt in.
Een goed voorbeeld van wat een halving kan doen is litecoin (LTC) op dit moment. Deze cryptocurrency zal in augustus een halving doormaken, en waarde van de crypto is nu al behoorlijk aan het stijgen.
Daarnaast laat Grayscale aan de hand van een grafiek zien hoe bitcoin in het verleden reageerde op halving events:


Pompliano haalt drie belangrijke punten aan waarom hij denkt dat de bitcoin koers flink zal gaan stijgen. Zo verwacht hij een groei in institutionele acceptatie, goedkeuring van verschillende bitcoin-ETF’s en slechte prestaties op traditionele markten. Wel verwacht hij dat de weg naar de $100.000 absoluut niet soepel zal verlopen. Het is vaak voorgekomen dat bitcoin met 20% tot 30% in waarde terugzakte tijdens prijsrally’s.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie