Erik Juffermans Erik Juffermans
03/10/2022 16:11 15 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:09

R. Kiyosaki raadt bitcoin en deze 2 assets aan voordat FED ‘pivots’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
¿Se hundirán más bancos? El escritor de

Foto: kiraziku2u/Shutterstock

De auteur van bestseller “Rich Dad, Poor Dad,” Robert Kiyosaki, heeft zich op Twitter uitgesproken over het huidige macro-economische klimaat. Ook tipte hij drie assets waarvan hij meent dat het nu het uitgelezen moment is om in te stappen; goud, zilver en bitcoin (BTC).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een ommekeer van de FED?

Kiyosaki claimde dat de prijzen van de drie assets zullen blijven dalen zolang de Amerikaanse Federal Reserve (FED) de rente blijft opschroeven. Deze prijsdalingen zijn volgens hem perfecte momenten om te investeren. Hij gelooft dat zodra de FED ‘pivots’, of een ommekeer maakt en de rente af begint te bouwen, de drie assets hun waarde zullen bewijzen.

Afgelopen zondag maakte Kiyosaki op Twitter de voorspelling dat deze ‘pivot’ in januari 2023 al kan gebeuren. Hij verwacht dat dit tot een crash van de Amerikaanse dollar zal leiden, vergelijkbaar met de crash van de Britse pond vorige week. De pond zakte binnen twee dagen van 1,12 naar 1,03 ten opzichte van de dollar. Het koppel zag wat herstel en handelt nu weer rond de 1,12.

“Zal de dollar de pond volgen? Ik geloof van wel. Ik geloof dat de dollar zal crashen wanneer de FED in januari een ommekeer maakt.”

Bitcoin is noodzakelijk

Kiyosaki sprak al eerder lof uit over bitcoin. Ten tijde van de COVID-19 pandemie riep hij mensen op om “bitcoin te kopen en jezelf te redden”. Dit deed hij in de context van het agressieve geld printen van de FED destijds. Hij geeft duidelijk de voorkeur aan assets waar de FED geen directe invloed over kan uitoefenen. 


.

Goud en zilver zijn de klassieke assets waar hij het over heeft. Maar Kiyosaki spreekt zich dus ook duidelijk uit over digitale assets, waaronder bitcoin. In een nieuwsbrief aan abonnees had hij het afgelopen maand over de actuele noodzaak van het kopen van crypto.

“Het is niet genoeg om crypto te willen. Het is noodzakelijk om nu te investeren in crypto, vlak voor de grootste economische crash in de geschiedenis.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie