Ivo Melchers Ivo Melchers
07/04/2023 15:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2023 15:07

Ralp Lauren winkel in Miami gaat bitcoin accepteren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Chay_Tee

Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies worden door steeds meer partijen geaccepteerd als betaalmiddel. Nu is het de bekende kledingmerk Ralph Lauren die heeft aangekondigd dat het crypto gaat accepteren in een nieuwe winkel in Miami. Dit zal dan ook de eerste winkel van het kledingmerk zijn waar crypto-betalingen mogelijk zullen zijn.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Betalen met BTC, ETH of DOGE

Om de betalingen met digitale activa mogelijk te maken, heeft het eerder al de handen ineengeslagen met crypto-betalingsprovider BitPay. Klanten kunnen alle onderscheidende stijlen van het merk rechtstreeks uit hun favoriete wallet betalen. Restituties worden ook verstrekt in dezelfde cryptocurrency die voor de aankoop is gebruikt.

Naast bitcoin kunnen klanten ook betalen met onder andere ethereum (ETH), Polygon (MATIC), dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB).

Miami loopt al een tijd voorop bij de adoptie van Bitcoin, met de Bitcoin 2021-conferentie in Miami, Bitcoin 2022 in Miami Beach en dit jaar zal het wederom terugkeren naar Miami beach. Miami werd ook genoemd als een van de vijf beste Amerikaanse steden voor enthousiastelingen van Bitcoin, daarbij verwijzend naar de evenementen en de dagelijkse gebruiksmogelijkheden voor Bitcoin, waar Ralp lauren nu aan bij gaat dragen.

Advertisement

Ralp Lauren komt met eigen een eigen NFT collectie

De nieuwe winkel in Miami zal tevens onderdeel zijn van een grotere stap in de Web3 wereld. Het werkt namelijk ook samen met de Web3 community Poolsuite om een non-fungible token (NFT) uit te brengen dat gegeven zal worden aan bestaande holders van de Poolsuite NFT membership collectie. Leden zullen exclusieve toegang krijgen tot een ‘’speciaal evenement’’ en kunnen hun ‘’Leisurist’’-avatars bijwerken met digitale wearables van Ralph lauren.

Het merk zou eind april een meeslepende driedaagse ervaring op de planning hebben staan op een privélandgoed in Noord-Miami, samen met de opening van de winkel.

De chief innovation and branding officer van Ralp lauren, David Lauren, zei het volgende over de verkenning van Web3 in een interview met WWD:

‘’Deze winkel zal voor ons als merk een kans zijn om belangrijke inzichten te verzamelen terwijl we de ruimte blijven verkennen. We bevinden ons in de vroege stadia van onze road map, maar we zien een opwindende kans in het verschiet met betrekking tot digitale goederen en virtuele ervaringen om voort te bouwen op onze eerdere contactpunten in de metaverse.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement