Shane Kuijpers
24/03/2022 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2022 14:15

Rekeningen betalen met bitcoin? In deze stad kan het

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Rekeningen betalen met bitcoin? In deze stad kan het

Foto: Wangkun Jia / Shutterstock.com

Voor inwoners van de Amerikaanse stad Portsmouth, New Hampshire, is het tegenwoordig mogelijk om hun rekeningen te betalen met bitcoin (BTC). Dit besluit is gekomen nadat de burgemeester en de gemeenteraad van de stad meer hebben geleerd over cryptocurrencies en blockchain.

Burgemeester Deaglan McEachern wil bitcoin en digitaal geld graag omarmen. Om die reden biedt hij inwoners van zijn stad nu dus de kans om rekeningen te betalen met BTC. McEachern kwam zelf met het voorstel en het idee werd positief opgepakt. Inwoners van Portsmouth krijgen op deze manier meer betaalopties. Burgemeester McEachern liet het volgende optekenen in een nieuwsverslag van Seacostonline:

“Er zijn nieuwe dingen die onze toekomst zullen beïnvloeden en die gebruik maken van het soort technologie dat in cryptocurrency wordt gebruikt. Ik wil er zeker van zijn dat Portsmouth niet afwacht om te zien hoe dit ons in de toekomst zal beïnvloeden, want het beïnvloedt ons nu al.”

Zoals gezegd kwam het besluit om bitcoin betalingen te accepteren nadat men in Portsmouth crypto en blockchain beter bestudeerd hadden. Er werd hierbij met name gekeken naar hoe het gebruik hiervan diensten van de stad kan verbeteren. Betalingen die de stad in bitcoin of een andere cryptocurrency ontvangt worden overigens wel omgezet naar de Amerikaanse dollar. De snel veranderende koersen zullen op die manier geen invloed hebben op de stad en de begroting.

Bitcoin wordt meer waard dan goud, zegt cryptobull Pompliano
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Pro bitcoin burgemeesters in de VS

Deaglan McEachern is zeker niet de eerste burgemeester in de Verenigde Staten die pro bitcoin is. Zo kondigde burgemeester Francis Suarez van Miami in november aan dat hij zijn eerstvolgende salaris in bitcoin ging ontvangen. Eric Adams, de burgemeester van New York deed er zelfs een schepje bovenop. Adams, die al langer bekend staat om zijn positieve houding ten opzichte van crypto, besloot om zijn eerste 3 salarissen in bitcoin en ethereum (ETH) te ontvangen.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie