Roy van Krieken Roy van Krieken
21/01/2022 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2022 17:30

Burgemeester New York ontvangt 1e salaris in bitcoin en ethereum

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Burgemeester New York ontvangt 1e salaris in bitcoin en ethereum

Foto: lev radin / Shutterstock.com

De nieuwe burgemeester van de absolute wereldstad New York City, Eric Adams, staat al langer bekend binnen de crypto gemeenschap om zijn pro-crypto standpunten. Tijdens zijn verkiezingscampagne liet hij zelfs weten dat hij bereid was om zijn salaris in de vorm van bitcoin te ontvangen. Hij lijkt de daad bij het woord te voegen, want vandaag zal hij zijn salaris krijgen in bitcoin en ethereum nadat het naar crypto is omgezet via Coinbase.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Eric Adams ontvangt bitcoin

Aan het begin van deze maand liet Eric Adams nog weten dat hij volledig overtuigd is van de potentie van blockchain en crypto. Hij hoopt dat hij van New York City een ware globale hub voor de nieuwe innovatieve sector kan maken. 

“New York is het middelpunt van de wereld, en we willen dat het het middelpunt van cryptocurrency en andere financiële innovaties wordt. […] Door voorop te lopen bij dergelijke innovaties kunnen wij banen scheppen, onze economie verbeteren en een aantrekkingspool blijven voor talent van over de hele wereld.”

In een persbericht van zijn kantoor als burgemeester werd kenbaar gemaakt dat Adams zijn salaris automatisch laat omzetten van dollars naar cryptocurrencies op het Amerikaanse handelsplatform Coinbase.

Opmerkelijk is dat dit bericht expliciet duidelijk maakt dat het direct uitbetaald worden in cryptocurrencies niet mogelijk is. Het automatisch laten omzetten alvorens het op de rekening verschijnt wordt wel aangemoedigd, hetgeen Adams zelf dus ook doet.

Amerikaanse regulatie

Het is duidelijk dat burgemeester Adams van zijn stad een crypto-vriendelijke wil maken. Door de status van New York als wereldstad kan dit de crypto industrie behoorlijk ten goede komen. Echter, als burgemeester heeft Adams natuurlijk maar een beperkte macht in het doorvoeren van progressief crypto beleid.

Hij zal zich binnen de perken van wetgeving op staatsniveau en federaal niveau moeten houden. De Amerikaanse overheid zal uiteindelijk de doorslaggevende factor zijn in wat Adams wel of niet kan bewerkstelligen.

Deze overheid lijkt in ieder geval vastberaden te zijn om in 2022 voor eens en altijd een uniform stelsel van regelgeving omtrent de wereld van crypto op te zetten. Hoewel veel investeerders huiverig zijn voor dergelijke regulatie is de kans groot dat duidelijkheid de crypto industrie juist ten goede kan komen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie