Roy van Krieken Roy van Krieken
06/01/2022 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2022 18:01

Burgemeester van New York City na bitcoin crash: ‘Buy the dip’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Burgemeester van New York City na bitcoin crash: ‘Buy the dip’

Foto: Stephan Guarch/Shutterstock

De nieuwe burgemeester van New York City, Eric Adams, lijkt een overtuigd bitcoin (BTC) bull. Dit blijkt ook weer uit zijn recente uitspraken over de cryptocurrency. In een gesprek met Squawk Box op CNBC liet hij zich uit over de huidige deprimerende koers van bitcoin, maar ook over het feit dat hij zijn salaris in de vorm van bitcoin zal gaan ontvangen.

Bitcoin ETF’s beleven voor de derde dag op rij massale leegloop
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Eric Adams over bitcoin

Al voordat Adams verkozen werd tot burgemeester van de wereldstad beloofde hij tijdens zijn verkiezingscampagne dat hij zijn salaris als burgemeester zou willen ontvangen in de vorm van bitcoin. Deze wens herhaalt hij nogmaals in het gesprek met CNBC.

“Ja, ik ga mijn eerste drie salarissen in bitcoin ontvangen. Ik heb mijn eerste salaris nog niet ontvangen, maar ik denk dat we de technologie van blockchain, bitcoin en alle andere vormen van technologie moeten gaan gebruiken. Ik wil dat New York City het middelpunt van deze technologie wordt. Dus ik kijk er naar uit om dat eerste loonstrookje in bitcoin te ontvangen.”

Met zijn doel om van New York City een ware wereldwijde crypto-hub te maken volgt hij in de voetsporen van de burgemeester van Miami. Ook hij staat bekend om zijn pro-crypto standpunten en zijn plannen om die stad op de kaart te zetten als crypto stad.

Buy the dip

Niet alleen wil Adams zijn salaris in bitcoin ontvangen, hetgeen bijzonder is aangezien de positie als burgemeester van New York in de Verenigde Staten behoorlijk wat aanzien heeft, hij maakt ook een opmerking dat het wellicht verstandig kan zijn om bitcoin in te slaan tegen de huidige lage prijs.

De interviewer van CNBC vroeg aan Adams of hij het nog wel zag zitten om in bitcoin betaald te worden aangezien de koers van de cryptocurrency op het moment niet om over naar huis te schrijven is.

Hij antwoordde met een zin die verdacht veel lijkt op het alom bekende ‘Buy the dip’.

“Soms is de beste tijd om te kopen als alles aan het dalen is, zodat wanneer het weer stijgt je een mooi winst hebt behaald.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie