Roy van Krieken Roy van Krieken
21/01/2022 07:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2022 07:12

Amerikaanse SEC legt focus in 2022 op crypto exchanges

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Amerikaanse SEC legt focus in 2022 op crypto exchanges

Foto: DCStockPhotography / Shutterstock.com

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is het belangrijkste regulerende orgaan van de Verenigde Staten. Door de slagkracht van de Amerikaanse markten binnen het globale financiële systeem is het beleid van de SEC daarom voor vrijwel de hele wereld van belang en kijken crypto investeerders vol anticipatie naar elke beweging. De voorzitter van de SEC, Gary Gensler, heeft onlangs bekend gemaakt dat zij zich dit jaar zullen buigen over regulatie omtrent crypto exchanges.

Terra krijgt miljardenboete na LUNA crash: een van de hoogste ooit
Terra krijgt miljardenboete na LUNA crash: een van de hoogste ooit

Crypto regulatie

Al langere tijd roept Gensler dat de crypto industrie toe is aan eenduidige regulatie. Dat wil niet zeggen dat hij anti-crypto is. Gensler stelt dat de crypto industrie absoluut potentie heeft, maar om te kunnen floreren is regulatie hard nodig. Volgens Gensler heeft de SEC de belangrijke rol om investeerders te beschermen.

“Ik ben niet neutraal over bescherming van investeerders. Als iemand wil speculeren is dat zijn eigen keus, maar we hebben als land de rol om deze investeerders tegen fraude te beschermen.”

Tijdens een persconferentie liet Gensler weten dat om deze reden de SEC crypto exchanges moet gaan reguleren in de nabije toekomst. Het in de gaten houden van crypto exchanges zal serieus bijdragen aan de veiligheid van crypto investeerders, aldus Gensler.

“Ik heb het personeel gevraagd alle mogelijkheden te onderzoeken om deze platforms onder de bevoegdheid van de beleggersbescherming te brengen. Als de handelsplatformen niet binnen de gereguleerde ruimte komen, zou het nog een jaar zijn dat het publiek kwetsbaar is.”

Regulatie juist positief?

Hoewel regulatie van de crypto markten in de ogen van veel investeerders geen goed nieuws is, is het belangrijk om te realiseren dat de Amerikaanse SEC absoluut niet van plan is om crypto te verbieden. Een scenario waarin de Verenigde Staten in de voetsporen treedt van China is op dit moment erg onrealistisch.

Sommigen stellen zelfs dat vergaande regulatie van de crypto markten erg positief kan uitpakken. Veel grote institutionele investeerders blijven momenteel nog aan de zijlijn staan doordat zij zich zorgen maken over het ‘wilde westen’ karakter van de crypto industrie. Zodra er duidelijk regelgeving komt kunnen dergelijke investeerders over hun twijfel heen geraken en dit kan voor een enorme impuls in de markten zorgen.

Een bekende Amerikaanse exchange die onder de loep van de SEC ligt is Coinbase, een handelsplatform zoals wij in Nederland Bitvavo kennen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Cryptobedrijf wint beruchte rechtszaak, SEC moet miljoenen terugbetalen
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie