Roy van Krieken Roy van Krieken
21/01/2022 07:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2022 07:12

Amerikaanse SEC legt focus in 2022 op crypto exchanges

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Amerikaanse SEC legt focus in 2022 op crypto exchanges

Foto: DCStockPhotography / Shutterstock.com

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is het belangrijkste regulerende orgaan van de Verenigde Staten. Door de slagkracht van de Amerikaanse markten binnen het globale financiële systeem is het beleid van de SEC daarom voor vrijwel de hele wereld van belang en kijken crypto investeerders vol anticipatie naar elke beweging. De voorzitter van de SEC, Gary Gensler, heeft onlangs bekend gemaakt dat zij zich dit jaar zullen buigen over regulatie omtrent crypto exchanges.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto regulatie

Al langere tijd roept Gensler dat de crypto industrie toe is aan eenduidige regulatie. Dat wil niet zeggen dat hij anti-crypto is. Gensler stelt dat de crypto industrie absoluut potentie heeft, maar om te kunnen floreren is regulatie hard nodig. Volgens Gensler heeft de SEC de belangrijke rol om investeerders te beschermen.

“Ik ben niet neutraal over bescherming van investeerders. Als iemand wil speculeren is dat zijn eigen keus, maar we hebben als land de rol om deze investeerders tegen fraude te beschermen.”

Tijdens een persconferentie liet Gensler weten dat om deze reden de SEC crypto exchanges moet gaan reguleren in de nabije toekomst. Het in de gaten houden van crypto exchanges zal serieus bijdragen aan de veiligheid van crypto investeerders, aldus Gensler.

“Ik heb het personeel gevraagd alle mogelijkheden te onderzoeken om deze platforms onder de bevoegdheid van de beleggersbescherming te brengen. Als de handelsplatformen niet binnen de gereguleerde ruimte komen, zou het nog een jaar zijn dat het publiek kwetsbaar is.”

Regulatie juist positief?

Hoewel regulatie van de crypto markten in de ogen van veel investeerders geen goed nieuws is, is het belangrijk om te realiseren dat de Amerikaanse SEC absoluut niet van plan is om crypto te verbieden. Een scenario waarin de Verenigde Staten in de voetsporen treedt van China is op dit moment erg onrealistisch.

Sommigen stellen zelfs dat vergaande regulatie van de crypto markten erg positief kan uitpakken. Veel grote institutionele investeerders blijven momenteel nog aan de zijlijn staan doordat zij zich zorgen maken over het ‘wilde westen’ karakter van de crypto industrie. Zodra er duidelijk regelgeving komt kunnen dergelijke investeerders over hun twijfel heen geraken en dit kan voor een enorme impuls in de markten zorgen.

Een bekende Amerikaanse exchange die onder de loep van de SEC ligt is Coinbase, een handelsplatform zoals wij in Nederland Bitvavo kennen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie