Roy van Krieken Roy van Krieken
06/10/2021 06:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2021 06:15

Staat institutionele bitcoin adoptie nog in de kinderschoenen? Investeerders denken van wel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Staat institutionele bitcoin adoptie nog in de kinderschoenen Investeerders denken van wel

Het afgelopen jaar is de adoptie van cryptocurrencies door bedrijven, en zelfs landen, enorm in snelheid gestegen. Links en rechts gaan partijen in zee met bijvoorbeeld bitcoin (BTC) als betaalmiddel. Ook de institutionele, grote investeerders lijken steeds minder vies te zijn van een investering in crypto.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Nog lang niet verzadigd

Institutionele investeerders zijn enorm belangrijk voor digitale activa. Dit komt uiteraard door het feit dat dergelijke investeerders erg diepe zakken hebben. Wereldwijd hebben deze partijen biljoenen dollar geinvesteerd in allerlei activa, maar de meeste hebben tot nu toe de wereld van cryptocurrencies links laten liggen. 

Desalniettemin kwam er uit een onderzoek van Fidelity een tijdje terug dat een grote meerderheid van deze institutionele investeerders op den duur het wel zag zitten om een poging tot investering in cryptocurrencies te wagen.

Uit dit onderzoek bleek dat zeker 90% van de institutionele investeerders over de hele wereld voor 2026 tenminste bitcoin op de balans zou willen hebben. 

Advertentie

Vermogensbeheerders

Volgens Katie Stockton, oprichter van Fairlead Strategies, staat de adoptie van crypto door grote institutionele investeerders dan ook nog altijd in de kinderschoenen. Volgens haar bevinden we ons nog aan de onderzijde van een alsmaar stijgende lijn. Daarnaast geeft zij aan dat het reëel is dat de adoptie in de nabije toekomst in een stroomversnelling terecht kan komen.

Voor haar zijn pensioenfondsen de grootste beweegreden voor deze mogelijkheid. Zodra pensioenfondsen het aan durven aan massaal te investeren in digitale activa dan kan je het zo gek niet bedenken.

Ook Chad Steinglass, het hoofd van trading bij CrossTower, gelooft dat we nog altijd aan de beginfase van institutionele adoptie staan. Hij geeft aan dat alleen hedgefondsen inmiddels ingestapt zijn, maar dat andere grote investeerders op dit moment nog aan de zijlijn staan, wachtend op het juiste moment.

Vooral de mogelijkheid dat vergaande regulatie er aan zit te komen zorgt ervoor dat deze investeerders op dit moment nog niet durven in te stappen, zo stelt Steinglass.

Alleen de tijd zal uitwijzen of in 2026 daadwerkelijk 90% van de institutionele partijen bitcoin op de balans heeft. Tot die tijd is het voor crypto investeerders hopen dat de huidige trend van adoptie zich zal blijven doorzetten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie