Ivo Melchers Ivo Melchers
29/11/2022 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/11/2022 16:15

Reusachtige vermogensbeheerder laat klanten officieel BTC en ETH kopen

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Eerder deze maand kon je lezen dat Fidelity Investments, de grote Amerikaanse vermogensbeheerder, de wachtlijst had geopend voor de mobiele app genaamd ‘Fidelity Crypto’. Met deze app zouden particulieren kunnen handelen, met $0 commissie, in zowel bitcoin (BTC) als ether (ETH). De tak binnen Fidelity die zich volledig richt op digitale activa is Fidelity Digital Assets.

Gebruikers die zich hadden aangemeld voor de wachtlijst zouden op maandag een mail hebben ontvangen waarin werd vermeld dat het wachten voorbij is.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Fidelity Crypto

Gebruikers die een account wilden openen werden allereerst gevraagd om een aantal onthullingen te lezen en te accepteren, waaronder een risicoverklaring:

‘’Investeren in, kopen en verkopen van digitale activa brengt een verscheidenheid aan risico’s met zich mee die niet worden veroorzaakt door te investeren in, kopen en verkopen in producten in andere, meer traditionele activaklassen.’’

Ook werden de gebruikers eraan herinnerd dat ‘’digitale activa snel en materieel kunnen fluctueren’’. Fidelity heeft als laatste ook aangegeven dat een spread van 1% zal worden meegerekend in elke transactieprijs. Echter houdt de vermogensbeheerder zich wel nog steeds vast aan de $0 commissie.

Op Fidelity Crypto gaat Fidelity zijn klanten ook van educatie voorzien op het gebied van cryptocurrencies en de onderliggende technologie van blockchain om zoveel mogelijk ondersteunig te bieden aan alle klanten.

Advertentie

Bitcoin voor Amerikaanse pensioenen

Enkele weken geleden kon je in het bitcoin nieuws lezen dat het bij verschillende Amerikaanse pensioenfondsen van Fidelity mogelijk is om in bitcoin te investeren. Sommige politici toonden veelal felle kritiek op deze stap van Fidelity, maar dat heeft de vermogensbeheerder er niet van weerhouden om het alsnog mogelijk te laten maken.

Fidelity maakt het voor zijn werknemers mogelijk om tot 20 procent van hun pensioenpot in BTC te investeren. Het eerste bedrijf dat van het pensioenfonds van Fidelity gebruik wilde maken is niemand anders dan Microstrategy, de grootste beursgenoteerde bitcoin holder ter wereld.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin en ethereum ETF's zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Bitcoin en ethereum ETF’s zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Advertentie