Roy van Krieken Roy van Krieken
21/10/2023 20:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2023 17:34

Rich Dad auteur ziet bitcoin koers naar $135.000 schieten

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers breekt uit: waar je vandaag op moet letten

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

Het sentiment in de cryptomarkt toont tekenen van herstel en sommige investeerders zijn optimistisch over verdere prijsstijgingen. Robert Kiyosaki, de gerenommeerde auteur van het veelgelezen financiële boek ‘Rich Dad Poor Dad’, voorspelt dat Bitcoin (BTC) een potentieel heeft om te stijgen tot een indrukwekkende koers van $135.000.

Naast zijn voorspelling voor de BTC koers, toont Kiyosaki ook optimisme ten aanzien van grondstoffen zoals goud en zilver. Hij voorziet een prijsstijging voor goud naar $3.700 per ons, terwijl het momenteel net onder de $2.000 wordt verhandeld. Wat zilver betreft, voorspelt de auteur een verdrievoudiging van de waarde, waarbij de prijs stijgt van $23 naar $68 per ons.

Bankkrediet krimpt voor tweede keer in 50 jaar: de impact op bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Kiyosaki’s visie voor BTC

Kiyosaki staat bekend om zijn sceptische houding ten opzichte van traditionele valuta, voornamelijk de Amerikaanse dollar. Hij heeft vaak zijn bezorgdheid geuit over het monetaire beleid, zoals de aanhoudende geldcreatie door de centrale banken, wat volgens hem de waarde van de dollar ondermijnt.

Kiyosaki gelooft dat dit beleid inflatie en financiële instabiliteit in de hand werkt, waardoor de koopkracht van de dollar afneemt. Daarom promoot hij vaak het idee om te investeren in activa zoals goud, zilver en recentelijk ook cryptocurrencies zoals bitcoin. Deze kunnen volgens de Amerikaan dienen als een hedge tegen de devaluatie van fiat valuta zoals de dollar.

De waarde van grondstoffen en bitcoin wordt volgens Kiyosaki extra gevoed door de stijgende spanningen in het Midden-Oosten aangezien het als een veilige haven fungeert in onzekere tijden.

Advertentie

Goudprijs bereikt recordhoogte

Terwijl Bitcoin in het groen kleurt, ziet ook goud een opmerkelijke stijging. De goudprijs heeft een historisch record bereikt, met een waarde van bijna 60.000 euro per kilo, gedreven door de toenemende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten. Dit markeert een stijging van 3,7%, waarmee het vorige record, dat was gevestigd tijdens de Amerikaanse bankencrisis eerder dit jaar, is overschreden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie