Ivo Melchers Ivo Melchers
21/10/2023 08:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2023 08:50

Goud overstijgt bitcoin: €60.000 euro per kilo, en je kan gratis meedoen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Steve Heap/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is de afgelopen week hard gestegen. Het lijkt erop dat het optimisme omtrent de komst van een bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) de oorzaak is van de grote prijsstijging. Goud, wat door velen als een fysieke broer wordt gezien van bitcoin, heeft deze week ook ontzettend goed gepresteerd. De goudprijs in euro’s heeft zelfs een nieuw absoluut record gevestigd waarmee het zijn kleinere broer bitcoin overstijgt.

Investeerders lijken momenteel massaal hun toevlucht te zoeken in het edelmetaal dankzij de huidige economische en geopolitieke onzekerheden. Geïnteresseerd om ook goud toe te voegen aan je portfolio? Het Nederlandse GoldRepublic biedt nieuwe gebruikers momenteel een gratis gram goud ter waarde van 58 euro.

Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair,

Goud koers overtreft BTC

Gisteren heeft de goudprijs in euro’s een nieuwe all-time high neergezet van vlak 60.000 euro per kilo. Hiermee is het eerdere record van nipt onder de enorme mijlpaal overschreden. Dit eerdere hoogtepunt werd in maart van dit jaar bereikt, te midden van de destijdse bankencrisis in de Verenigde Staten.

Nu profiteert het edelmetaal vooral door de spanningen in het Midden-Oosten. Afgelopen maandag stond de goudprijs per kilo nog gelijk aan 58.282,87 euro, maar gisteren kwam deze op zijn piek uit op 60.454,01 euro. Dit betreft een totale stijging van 3,7 procent.

De goudprijs heeft ook nieuwe records neergezet in de volgende valuta’s: Britse pond, Chinese yuan, Australische dollar, Japanse yen en Koreaanse won.

In de vorige crypto-bullmarkt kon de bitcoin koers in euro’s net niet de magische grens van 60.000 evenaren. Op 10 november werd de piek van 59.496,15 euro bereikt. Dit betekent dat een kilo goud momenteel meer waard is dan euro-piek van bitcoin.

Goud én bitcoin in bloei

Net als in het tweede kwartaal van dit jaar gaan de uitstekende prestaties van goud hand in hand met die van bitcoin. Bitcoin, door velen ook wel ‘het digitale goud’ genoemd’, staat over de afgelopen 7 dagen met meer dan 10 procent in de plus. Gisteren steeg de koers tot boven het belangrijke niveau van 30.000 dollar.

In tegenstelling tot goud heeft bitcoin echter nog een lange weg te gaan voordat het kan denken aan nieuwe records. Desalniettemin is het interessant om te zien hoe de twee activa momenteel in synergie opbloeien.

Vorige week kon je nog op Crypto Insiders lezen dat de beroemde miljardair en hedgefondsreus Paul Tudor Jones verwacht dat zowel bitcoin als goud mooie tijden tegemoet gaan. Dit heeft vooral te maken met de huidige omstandigheden die volgens hem ‘’het gevaarlijkste geopolitieke klimaat dat hij ooit heeft gezien’’ creëren.

GoldRepublic maakt het investeren in goud nu nóg aantrekkelijker met een welkomstcadeau van 1 gram goud ter waarde van ongeveer 58 euro. Het enige wat je hiervoor moet doen is een account aanmaken, alle verificatieprocedures doorlopen en voor minimaal 100 euro aan goud, zilver of platinum aanschaffen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie