Roy van Krieken Roy van Krieken
08/10/2022 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2022 06:05

Rich Dad, Poor Dad auteur “Alles gaat naar de haaien, koop bitcoin”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Mubasil Z A / Shutterstock.com

De schrijver van het razendpopulaire boek Rich Dad, Poor Dad, Robert Miyosaki, verwacht dat we binnenkort totale chaos op economisch gebied zullen krijgen, overal ter wereld. Hij geeft aan rekening te houden met een totale ineenstorting van de wereldeconomie. Volgens Miyosaki kunnen investeerders zich hier echter tegen beschermen en dat is onder meer door het kopen van bitcoin (BTC).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Robert Miyosaki en bitcoin

Al een tijdje is er sprake van grote macro-economische onrust in de wereld. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de torenhoge inflatie en de geopolitieke spanningen. Centrale banken worden hierdoor genoodzaakt om harde maatregelen te nemen, maar dergelijke maatregelen kunnen volgens Miyosaki ook de plank behoorlijk misslaan. Volgens de schrijver is er eigenlijk geen positief scenario meer te bedenken.

Om die reden grijpen investeerders nu naar activa waarmee zij hun vermogen mogelijk kunnen beschermen. De strijd gaat tussen traditionele activa zoals aandelen, edelmetalen en cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum (ETH).

Vooral cryptovaluta en goud zijn volgens Miyosaki goede manieren om de pijn die komen gaat enigszins tot een minimum te beperken. Hij stelt dat cash-geld en obligaties in ieder geval totaal de klos zijn en dat investeerders hier ver van weg moeten blijven. Hij noemt maatregelen van de Engelse centrale bank als voorbeeld hiervoor:

“Waarom goud, zilver en Bitcoin kopen? Bank of England pivot betekent meer goud, zilver en bitcoin kopen. Toen de pensioenen bijna instortten, bleek dat centrale banken de inflatie niet kunnen oplossen. Pensioenen hebben altijd geïnvesteerd in goud en zilver. Pensioenfondsen investeren nu in Bitcoin. Ze weten dat de nep-dollar, aandelen & obligaties de pineut zijn,” zei Kiyosaki. 

Kiyosaki bevestigt nogmaals zijn overtuiging dat het vooral edelmetalen en cryptocurrencies zijn die de komende storm zullen overleven. Zijn advies is daarom ook duidelijk: koop meer goud, zilver en bitcoin.

In september was al in het bitcoin nieuws te lezen dat Kiyosaki verwacht dat de Amerikaanse dollar binnenkort finaal ten onder zal gaan. Dit heeft volgens hem alles te maken met het huidige beleid van de Amerikaanse centrale bank.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie