Roy van Krieken Roy van Krieken
16/04/2022 16:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2022 16:20

Rich Dad, Poor Dad auteur: ‘Hyperinflatie depressie is gearriveerd’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
¿Se hundirán más bancos? El escritor de

Foto: kiraziku2u/Shutterstock

Het huidige wereldwijde investeringsklimaat, zowel binnen als buiten de crypto industrie, kan eigenlijk in een enkel woord omschreven worden: Onzeker. De uit de pan rijzende inflatie en grote geopolitieke spanningen zorgen voor een betreurenswaardig toekomstperspectief op de korte termijn. Volgens de schrijver van het bestseller boek ‘Rich Dad, Poor Dad’, Robert Kiyosaki, zullen de gevolgen voor de Amerikaanse economie reusachtig zijn.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hyperinflatie

Volgens Kiyosaki is het haast onvermijdelijk dat er een grote beurskrach en economische depressie aan komen door de inflatie. Volgens hem zijn de gevaren van deze inflatie verergerd, omdat er op de aandelenmarkt een bubbel is ontstaan door het blijven bijdrukken van geld door de Amerikaanse centrale bank.

“WIley COYOTE moment komt eraan. Grootste bubble Bust komt eraan. Baby Boomer’s pensioenen worden gestolen. $10 biljoen aan nepgeld wordt uitgegeven. Regering, Wall Street & Fed zijn dieven. Hyper-inflatie Depressie hier. Koop goud, zilver, Bitcoin voordat de coyote wakker wordt.”

Op Twitter stelt hij dat er een ‘Wile. E. Coyote’ moment aan zit te komen. Wile E. Coyote is natuurlijk het cartoonkarakter die op een gegeven moment van een berg af rende, naar beneden keek en zich vervolgens realiseerde dat hij spoedig naar beneden zou storten. Een pakkende, maar zorgwekkende vergelijking van Kiyosaki.

‘Goud, zilver en bitcoin’

Het is volgens Kiyosaki dus bijna een garantie dat er economische ellende aankomt, maar hij onderkent ook manieren hoe investeerders zich kunnen beschermen hiertegen. Volgens hem zijn commodities zoals goud en zilver uitstekende manieren om je kapitaal te beschermen. Ook bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en Solana (SOL) zijn volgens Kiyosaki bij uitstek geschikt als hedge tegen inflatie.

“Will Smith slaat Chris Rock bij Oscars. Biden slaat Poetin op het wereldtoneel. Giftige mannelijkheid. Wereld in moeilijkheden. Nationale schuld gaat door het dak. Biden veroorzaakt inflatie en geeft Poetin de schuld. Dollar staat op het punt te imploderen. Koop meer goud, zilver, Bitcoin, Ethereum, en Solana voor WO3.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie