Roy van Krieken Roy van Krieken
05/04/2022 19:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2022 19:12

‘Bitcoin is een hedge tegen economische crisis’ zegt bekende schrijver

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin is een hedge tegen economische crisis' zegt bekende schrijver

Foto: Grower C More / Shutterstock.com

De laatste tijd komt er weinig positief economisch nieuws naar buiten. De inflatie bereikt niveaus die al decennia niet gezien zijn en in het oosten van Europa woedt een tragische oorlog waarvan de gevolgen overal ter wereld te voelen zijn. Sommige analisten maken zich dan ook zorgen dat er een grote economische crisis te wachten staat. Een van die analisten is de schrijver van het razendpopulaire boek Rich Dad, Poor Dad. Robert Kiyosaki stelt dat een crisis onvermijdelijk is en dat investeerders er goed aan zullen doen om zich hiertegen te beschermen.

Bitcoin is een ‘Ponzi’ en ‘fraude’ volgens JPMorgan CEO
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto en crisis

Volgens Kiyosaki lijkt het er steeds meer op dat er inderdaad een crisis voor onze ogen aan het ontvouwen is. Hij geeft als signaal de zogeheten Treasury yields. Vandaag steeg de 2-jarige Treasury yield opnieuw hoger dan de 10-jarige, net als vorige week. Deze inversie wordt vaak genoemd als een potentieel signaal dat er een ernstige marktcrash en recessie aankomen. De laatste keer dat dit gebeurde was dan ook in 2008.

Kiyosaki stelt dat investeerders, en eigenlijk iedereen, zich moet gaan voorbereiden op de crisis die komen gaat. Volgens Kiyosaki is het investeren in goederen zoals goud en zilver een uitstekende optie. Daarnaast is de crypto industrie bij uitstek geschikt als hedge tijdens een crisis, aldus Kiyosaki. Vooral bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en solana (SOL) zijn volgens Kiyosaki uitstekende opties.

Amerikaanse dollar

Robert Kiyosaki gelooft dat de Amerikaanse dollar op instorten staat. Hij geeft hiervoor het huidige beleid van president Joe Biden de schuld voor. Mocht de dollar inderdaad instorten dan zullen de gevolgen gigantisch zijn. 

“Will Smith slaat Chris Rock bij Oscars. Biden slaat Poetin op het wereldtoneel. Giftige mannelijkheid. Wereld in moeilijkheden. Nationale schuld gaat door het dak. Biden veroorzaakt inflatie en geeft Poetin de schuld. Dollar staat op het punt te imploderen. Koop meer goud, zilver, Bitcoin, Ethereum, en Solana voor WO3.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie