Roy van Krieken Roy van Krieken
17/10/2022 17:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2022 17:16

Rijke mensen investeren het liefst direct in crypto

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Rijke mensen investeren het liefst direct in crypto

Foto: Dmytro Zinkevych/Shutterstock

Sinds een jaar komen er geleidelijk aan steeds meer crypto exchange-traded funds (ETF) op de beurzen over de hele wereld. Door te investeren in dergelijke fondsen kunnen investeerders blootstelling aan bijvoorbeeld bitcoin (BTC) krijgen, zonder dat zij zelf ook echt cryptocurrencies hoeven te kopen. Echter, vermogende investeerders lijken dit niet te zien zitten. Volgens een nieuw onderzoek blijkt dat zij veel liever gewoon direct cryptovaluta aanschaffen.

Crypto Rewind: Bitcoin halving, goedkeuring ETF’s in Hongkong en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto ETF’s

Zelfs de grootste financiële bedrijven ter wereld, zoals Fidelity en Charles Schwab, laten de crypto markt niet langer links liggen en hebben al hun eigen crypto-ETF’s op de markt gebracht. De grote, vermogende investeerders lijken hier echter helemaal geen vraag naar te hebben, dat blijkt uit een onderzoek van GlobalData.

Sergel Woldemichael, analis bij GlobalData, stelt daarnaast dat de rijke investeerders, ook wel high-net-worth (HNW) investors, nog erg terughoudend zijn om überhaupt in cryptocurrencies te investeren. Uit data blijkt dat slechts 1,4% van de HNW-investeerders dit reeds heeft gedaan.

“Cryptocurrency is zeer volatiel, dus het is geen verrassing dat uit GlobalData’s 2022 Global Wealth Managers Survey bleek dat de gemiddelde wereldwijde HNW-portefeuille slechts 1,4% in crypto aanhoudt. Hoewel de vraag naar verwachting zal groeien, zijn beleggers ook niet bereid om cryptocurrency een flinke hap uit hun portefeuille te laten nemen.”

Maximaal risico, maximaal rendement

Voor veel traditionele investeerders is het beleggen in crypto nog een eng concept. De hoge volatiliteit ligt uiteraard altijd op de loer, en om direct in cryptocurrencies te maken moet men veelal bij een exchange aankloppen en hier een account aanmaken. Dit komt allemaal met extra risico’s. Voor mensen die dit niet aandurven zijn er wel ETF’s, die gewoon verhandelbaar zijn op de beurs.

De echt rijke investeerders lijken echter toch liever direct te kopen. Dit heeft volgens Woldemichael alles te maken met het feit dat zij slechts een minuscuul percentage van hun portfolio toewijzen aan crypto-investeringen. 

“Spelers die zich uitsluitend richten op crypto-ETF’s missen het aanzienlijke deel van de HNW cryptobeleggers die liever rechtstreeks gaan. […] Het potentieel van verhoogde rendementen is wat beleggers naar de activaklasse trekt; aangezien het slechts een klein deel van hun portefeuille in beslag neemt, zijn ze bereid om maximaal risico te nemen.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie