Roy van Krieken Roy van Krieken
14/01/2022 16:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2022 16:35

Rio de Janeiro gaat 1% van schatkist in bitcoin investeren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Rio de Janeiro gaat 1% van schatkist in bitcoin investeren

Foto: Iurii Dzivinskyi / Shutterstock.com

De burgemeester van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro, Eduardo Paes, heeft onlangs bekend gemaakt dat hij van plan is om 1% van de schatkist van de stad te gebruiken om te investeren in bitcoin (BTC). Met deze stap zal Rio de Janeiro een van de eerste reusachtige steden ter wereld worden die de cryptocurrency koopt als een oppotmiddel.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Burgemeester Eduardo Paes

Eduardo Paes maakte zijn plannen bekend tijdens de Rio Innovation Week, een evenement dat in het teken staat van innovatie in de Braziliaanse stad. Tijdens het evenement hield Paes een lecture samen met de burgemeester van Miami, Francis Suarez. 

“We gaan Crypto Rio lanceren en 1% van de kas in bitcoin investeren.”

De burgemeester van Miami is eveneens een uitgesproken voorstander van bitcoin en alles wat met cryptocurrencies te maken heeft. Miami heeft al langere tijd het plan om de crypto hoofdstad van de Verenigde Staten te worden.

Eduardo Paes hoopt met zijn plannen iets vergelijkbaars te bewerkstelligen. Hij hoopt dat in de toekomst Rio de Janeiro het centrum van crypto in Zuid-Amerika kan worden en een globale hub voor digitale activa.

“Rio heeft alles wat er nodig is om de tech hoofdstad van Zuid-Amerika te worden. Evenementen zoals de Rio Innovation Week zorgen ervoor dat het imago van de stad wordt verbeterd als de perfecte plaats om te werken, te leven en om te innoveren.”

Bitcoin adoptie

Deze mogelijk ontwikkeling is gigantische stap in de richting van vergaande bitcoin adoptie. Rio de Janeiro is namelijk een reusachtige stad met flink wat economische macht. Het is een belangrijke financiële motor van Brazilië en een van de grootste steden van het continent. 

Uiteraard moet dit plan nog daadwerkelijk tot uitvoering komen voordat we kunnen spreken van een succesverhaal, maar het laat zien dat er nog altijd overheidsinstanties bereid zijn om bitcoin en andere cryptocurrencies te omarmen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie