Roy van Krieken Roy van Krieken
27/02/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/02/2022 20:04

‘Situatie Oekraïne heeft bodem bitcoin koers bepaald’ – Celsius CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Situatie Oekraïne heeft bodem bitcoin koers bepaald' - Celsius CEO

Foto: tungtaechit/Shutterstock

De laatste tijd was het behoorlijk spannend voor menig crypto investeerder. De koers van bitcoin (BTC) bevindt zich al een tijdje onder de $40.000 en door de invasie van Oekraïne door Rusland was de paniek in de markt kortstondig erg groot. Inmiddels zijn de gemoederen enigszins gekalmeerd, maar er kan nog van alles gebeuren. De CEO van Celsius Network, Alex Mashinsky, geeft echter aan dat hij behoorlijk bullish is.

Bekende crypto-tweeling wordt mede-eigenaar van ‘Bitcoin voetbalclub’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

‘Dit is de bodem’

In een interview met Kitco News gaf Mashinsky aan dat hij gelooft dat het conflict tussen Rusland en Oekraïne de bodem van de bitcoin koers heeft bepaald. Hij stelt dat er rond de $30.000 nu een bijzonder sterk niveau van steun ligt en een opwaartse beweging voor bitcoin dus niet onwaarschijnlijk is.

“Ja, ik denk dat dit [Rusland-Oekraïne] conflict de bodem is. We hebben zeer sterke steun op dat niveau van $30.000… We gaan de huidige niveaus vasthouden en hoger gaan.”

Ook gelooft Mashinsky dat er een grote hoeveelheid leveraged traders uit de markt is gedrukt door de heftige prijsactie van de laatste tijd. Veel van deze handelaren maakten gebruik van een grote leverage, ofwel hefboom, en doordat zij nu zijn ‘geflusht’ kan de bitcoin koers weer gaan stijgen, aldus Mashinksky.

“Alle mensen met een hefboomeffect zijn weggespoeld. Alle handelaren die wilden uitstappen gezien het slechte nieuws hebben al verkocht. Crypto heeft niet zoveel leverage als mensen denken. Als die mensen verkopen, blijven er alleen kopers over en dat is waar de prijzen hoger zullen gaan.”

Bitcoin schaarste

Ook het feit dat bitcoin fundamenteel een schaars goed is zal de waarde van de cryptocurrency vroeg of laat tot nieuwe hoogtes doen stijgen. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen bitcoins zijn. Dit staat geschreven en is ook enorm voorspelbaar. Naarmate de vraag naar bitcoin zal stijgen is het volgens Mashinsky dus ook logisch dat prijs van bitcoin stijgt.

“Het feit dat het aanbod gemaximeerd is, er zullen nooit meer dan 21 miljoen bitcoins zijn, en dat de vraag toeneemt, zegt in feite dat over een lange periode de prijs van Bitcoin zal stijgen. De prijs van Bitcoin zal stijgen omdat meer en meer mensen het zullen gaan gebruiken.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie