Kevin Schijven Kevin Schijven
02/11/2020 19:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2020 19:52

Square van Twitter CEO Jack Dorsey deelt subsidie uit aan ontwikkelaar voor de verbetering van bitcoin wallets

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Square van Twitter CEO Jack Dorsey deelt subsidie uit aan ontwikkelaar voor de verbetering van bitcoin wallets

Square Crypto, de crypto-tak van het betaalbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, heeft een subsidie toegekend aan ontwikkelaar Maggie Valentine. Dat kondigt het bedrijf op 30 oktober aan via Twitter:


Valentine wil het gebruiksgemak van zogeheten wallets verbeteren. Wallets worden gebruik voor het opslaan van cryptocurrencies als bitcoin (BTC).
Echter zijn deze niet voor iedereen even gemakkelijk te gebruiken. Volgens Valentine zou bitcoin toegankelijk moeten zijn voor iedereen, ongeacht hoeveel technische kennis men bezit.
De gebruiksvriendelijkheid van een wallet interface (UTX) zouden niet bepalend mogen zijn wie profiteert van bitcoin, meldt Square. Valentine zegt in haar voorstel, genaamd Designing Inclusive Bitcoin Wallet Experiences, het volgende:

Bestaande wallets bombarderen gebruikers met onbekende concepten. Met name privé keys en seed phrases zijn van belang. Beide blockchain-specifieke functies vormen een interessante uitdaging voor ontwerpers en onervaren gebruikers. Het zijn volledig nieuwe concepten, maar ze wegen enorm mee bij het bepalen van de veiligheid van iemands geld. Een vraag die ik mezelf vaak stel, is: hoe kunnen we een intuïtieve ervaring bieden aan niet-crypto-gebruikers met behoud van de veiligheid van het geld van een gebruiker?

Begin vorige maand investeerde Square plotseling groots in bitcoin met een aankoop van maar liefst $50 miljoen. Toen dit nieuws naar buiten kwam steeg de koers van bitcoin onmiddellijk omhoog.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie