Home Nieuws Bitcoin nieuws Square van Twitter CEO Jack Dorsey deelt subsidie uit aan ontwikkelaar voor...

Square van Twitter CEO Jack Dorsey deelt subsidie uit aan ontwikkelaar voor de verbetering van bitcoin wallets

- Advertentie -

Square Crypto, de crypto-tak van het betaalbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, heeft een subsidie toegekend aan ontwikkelaar Maggie Valentine. Dat kondigt het bedrijf op 30 oktober aan via Twitter:

Valentine wil het gebruiksgemak van zogeheten wallets verbeteren. Wallets worden gebruik voor het opslaan van cryptocurrencies als bitcoin (BTC).

Echter zijn deze niet voor iedereen even gemakkelijk te gebruiken. Volgens Valentine zou bitcoin toegankelijk moeten zijn voor iedereen, ongeacht hoeveel technische kennis men bezit.

De gebruiksvriendelijkheid van een wallet interface (UTX) zouden niet bepalend mogen zijn wie profiteert van bitcoin, meldt Square. Valentine zegt in haar voorstel, genaamd Designing Inclusive Bitcoin Wallet Experiences, het volgende:

Bestaande wallets bombarderen gebruikers met onbekende concepten. Met name privé keys en seed phrases zijn van belang. Beide blockchain-specifieke functies vormen een interessante uitdaging voor ontwerpers en onervaren gebruikers. Het zijn volledig nieuwe concepten, maar ze wegen enorm mee bij het bepalen van de veiligheid van iemands geld. Een vraag die ik mezelf vaak stel, is: hoe kunnen we een intuïtieve ervaring bieden aan niet-crypto-gebruikers met behoud van de veiligheid van het geld van een gebruiker?

Begin vorige maand investeerde Square plotseling groots in bitcoin met een aankoop van maar liefst $50 miljoen. Toen dit nieuws naar buiten kwam steeg de koers van bitcoin onmiddellijk omhoog.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.847,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.581,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.641,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€14.656,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.673,20 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...