Roy van Krieken Roy van Krieken
09/10/2022 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2022 19:05

Stablecoin-flows kunnen signaal zijn voor nieuwe bitcoin bullmarkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Stablecoin-flows kunnen signaal zijn voor nieuwe bitcoin bullmarkt

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Vaak wordt er door analisten gekeken naar de beweging, ofwel flow, van stablecoins als een mogelijke indicatie dat er grote koersbewegingen staan te gebeuren. Vooral het verplaatsen van stablecoins van en naar crypto exchanges is hierin belangrijk. De CEO van CryptoQuant, Ki Young, geeft aan hoe het begin van een nieuwe bullmarkt er op deze manier uit zou kunnen zien.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Stablecoin instroom

Er zullen slechts weinig crypto investeerders en handelaren zijn die niet geloven dat er vroeg of laat een nieuwe bullmarkt zal losbarsten. De grote vraag die bij hen speelt is natuurlijk wanneer dit dan gaat gebeuren. Dit is veelal koffiedik kijken, maar er zijn een aantal indicaties die mogelijk de start van een bullmarkt kunnen inluiden.

Wanneer stablecoins in grote hoeveelheden naar exchanges worden gestuurd, is dat meestal een signaal dat financiële instituties zich opmaken om te kopen. Dat is nu nog niet gebeurd, want stablecoins zoals USDC hebben de beurzen eigenlijk voornamelijk verlaten naarmate de dalende markt verder zakte.

Een nieuwe bitcoin bullmarkt

Volgens Young wordt op dit moment 94% van het circulerende aanbod van USDC vastgehouden bij exchanges. Weer een groot deel daarvan is in het bezit van grote financiële instituties. Young stelt dat zodra deze gigantische hoeveelheid stablecoins terug richting de exchanges gaat stromen, er mogelijk een serieuze rally van bitcoin (BTC) of zelfs het begin van een ware bullmarkt aan zit te komen.

“De volgende #Bitcoin parabolische bull run zou kunnen beginnen wanneer massale $USDC stromen naar exchanges. Momenteel bevindt 94% van het USDC-aanbod zich buiten de beurzen, waarvan sommige in handen zijn van TradFis zoals BlackRock, Fidelity, Goldman Sachs, enz. Zij komen in beweging als ze orders krijgen van hun klanten.”

Uiteraard kan Young niet voorspellen wanneer de geanticipeerde instroom van USDC naar exchanges plaats zal vinden. Wel is hij overtuigd dat dit grote, positieve gevolgen gaat hebben voor de koersen van de meeste cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie