Succesvolle vermogensbeheerder haalt $1 miljard op voor crypto fonds

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Succesvolle vermogensbeheerder haalt $1 miljard op voor crypto fonds

Foto: Varga Jozsef Zoltan/Shutterstock

De digitale activa tak van Brevan Howard vermogensbeheer heeft meer dan $1 miljard opgehaald. Daarmee heeft de vermogensbeheerder de grootste lancering van een cryptocurrecy hedgefonds ooit. Helaas heeft Brevan Howard, die nu een totale assets under management (AUM) van $20 miljard heeft, nergens een reactie gegeven over deze prestatie.

Dit geld is met behulp van verschillende institutionele investeerders opgehaald, blijkt uit verschillende anonieme bronnen. Een groot deel van dit geld is opgehaald bij de eerdere lancering aan het begin van dit jaar.

BH Digital haalt geld op voor crypto fonds

De fondsenwerving is verzorgd door BH Digital, een instelling die ook de crypto trades van Brevan Howard beheert. BH Digital is zelfs een erg gerespecteerde naam in de traditionele financiële wereld voor het inzamelen van geld. Gezien het feit dat de crypto markt een veel kleinere omvang heeft, is dit een enorm goed resultaat.

BH Digital heeft in juni slechts 5% verloren met haar Brevan Howard Digital Asset Multi-Strategy Fund. Dit is natuurlijk een erg sterk resultaat aangezien in deze periode de crypto winter begon naar aanleiding van de val van Terra (LUNA). Met dit resultaat wisten de vermogensbeheerders dus alsnog de markt te verslaan.

“Het resultaat, vergeleken met de markt, is ongelooflijk”, zegt een andere anonieme bron.

$1 miljard nog niet in crypto kunnen investeren

BH Digital heeft echter aangegeven dat zij vooralsnog de $1 miljard niet hebben kunnen investeren. Hoewel dit mogelijk ook het goede resultaat van de ‘slechts’ 5% verlies kan verklaren, zit er ook een logische reden achter. Zij gaven aan dat er wegens de huidige marktomstandigheden niet genoeg liquiditeit is om de $1 miljard direct te investeren. Dit bedrag moeten zij dus verdelen in kleinere stukken.

Dat Howard de stap naar digitale activa heeft gezet is niet heel gek. De oprichter van de vermogensbeheerder is al voor een lange tijd erg bullish op crypto. De familie heeft ook enorm geïnvesteerd in Polygon start-up aan het begin van dit jaar.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie