Kevin Schijven Kevin Schijven
21/06/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2021 06:08

Texanen kunnen binnenkort boodschappen doen met bitcoin, ethereum & dogecoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Texanen kunnen binnenkort boodschappen doen met bitcoin, ethereum & dogecoin

De Amerikaanse staat Texas lijkt het voortouw te willen nemen in de cryptocurrency wereld, de staat lijkt een ware hub te worden voor de Amerikaanse bitcoin markt. Texas staat binnenkort banken toe om crypto te bewaren, keurde onlangs een nieuwe crypto wet goed, en wil met zijn goedkope stroom bitcoin-miners uit China aantrekken om in Texas te vestigen. Texas bouwde al ’s werelds grootste mining-farm in 2019.

Nu komt naar buiten dat crypto bezitters binnenkort met hun crypto ook boodschappen kunnen doen in Texas. Coin Cloud, een crypto geldautomatenbedrijf, gaat maar liefst 29 crypto automaten installeren in H-E-B supermarkets, een grote supermarktketen in de Amerikaanse staat.

Het gaat om 29 apparaten die op verschillende locaties van H-E-B, kort voor Howard E. Butt, in de omgeving van Houston worden geïnstalleerd, de grootste stad van Texas met 2,3 miljoen inwoners. H-E-B is een van de grootste en oudste supermarktketens in de staat met meer dan 400 locaties.

De geldautomaten van Coin Cloud ondersteunen meer dan 30 verschillende crypto, waaronder bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC), dogecoin (DOGE), meerdere stablecoins en decentralized finance (DeFi) tokens.

Onder deze 29 nieuwe geldautomaten zit ook de 2000ste crypto automaat van Coin Cloud, dat kondigt het bedrijf middels een persbericht op 17 juni aan. Het is een zeer snelle toename van het aantal, aangezien Coin Cloud in december pas 1.250 geldautomaten had staan.

“Toen Coin Cloud zei dat ze binnen een week meer dan 200 machines zouden leveren en installeren, geloofde ik ze niet. De snelheid en het gemak waarmee ze konden uitvoeren was indrukwekkend. Operationeel was het de snelste en kwalitatief beste uitrol die we ooit hebben meegemaakt.”

Aldus Ray Harrison, chief market officer (CMO) van CAL’s Convenience Store, een winkel waarmee Coin Cloud al eerder een deal had gesloten. Chris McAlary, CEO van Coin Cloud, zegt:

“Onze groei is een tastbare weergave is van de interesse in digitale valuta en van Coin Cloud’s missie om gemeenschappen naadloze opties te bieden om crypto te kopen en te verkopen.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie