Roy van Krieken Roy van Krieken
14/06/2021 06:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2021 06:13

Gouverneur van Texas keurt nieuwe crypto wet goed, ‘Texas moet inzetten op blockchain’

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Gouverneur van Texas keurt nieuwe crypto wet goed, Texas moet inzetten op blockchain

Een aantal dagen geleden kwam nog naar buiten dat de Amerikaanse staat Texas nieuwe regulatie voor de banken in de staat omtrent crypto had ingevoerd. Het zorgde ervoor dat deze banken in staat werden gesteld om crypto te bewaren. Erg goed nieuws voor crypto investeerders in Texas.

Opnieuw komt Texas in het nieuws door een ontwikkeling dat voor verdere regulatie en adoptie van cryptocurrencies kan zorgen. De gouverneur van Texas, Greg Abott, heeft namelijk een wetsvoorstel goedgekeurd. In de Verenigde Staten hebben de staten een bepaalde mate van autonomie en kunnen zij hun eigen wetten hanteren. 

De nieuwe wet moet ervoor zorgen dat virtuele valuta beter gedefinieerd worden in de Texaanse wet. Daarnaast wordt het bezit van cryptocurrencies beter gereguleerd en vastgesteld op wettelijke basis. ‘Virtuele valuta’ hebben sinds het aannemen van de wet een juridische basis in de Texaanse wet.

De wet werd in het Texaanse congress door zowel Democraten als Republikeinen goedgekeurd. Kenmerkend, aangezien de twee partijen het niet vaak eens zijn met elkaar. Klaarblijkelijk was dit wel het geval bij deze nieuwe crypto wet. 

Deze nieuwe wet is onderdeel van een ‘masterplan’ dat de Texaanse gouverneur heeft voor de staat als het op crypto aankomt. Volgens hem is de Blockchain industrie een ‘booming’ industrie en is het belangrijk dat Texas zich gaat mengen hierin. 

Amerikaanse senator van Texas, Ted Cruz, liet onlangs ook al weten in een interview met talkshowhost ‘Hannity’ dat hij veel potentie zag in bitcoin (BTC) en alles wat daarbij komt kijken. 

Een ding is duidelijk. Texas heeft grote ambities als het op crypto aankomt. Niet alleen zijn er concrete plannen gemaakt, deze plannen worden ook daadwerkelijk uitgevoerd. Daarnaast is Texas een van de grootste en rijkste staten van de Verenigde Staten. Voor crypto investeerders in Texas, en de rest van de wereld, zullen deze ontwikkelingen met open armen worden ontvangen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie