Roy van Krieken Roy van Krieken
24/09/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2023 07:00

Top-investeerder blijft geloven: Bitcoin heeft een gouden toekomst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom stijgt de bitcoin koers vandaag? 2 oorzaken

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

In de wervelwind van prijsdalingen, bearmarkten en een stortvloed aan negatieve crypto nieuwsberichten, is er een stem die ondanks alles toch enorm positief blijft: Anthony Scaramucci, oprichter van SkyBridge Capital en voormalig communicatiechef van het Witte Huis. Ondanks dat bitcoin (BTC) ruim onder de all-time high van november 2021 blijft hangen staat Scaramucci rotsvast achter de crypto

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Scaramucci’s voorspellingen voor bitcoin

Onlangs deelde hij zijn inzichten op de Messari Mainnet conferentie in New York, dat meldt Business Insider “Jullie jongeren zullen Bitcoin net zo mainstream maken als mijn generatie het internet deed”, verkondigde Scaramucci terwijl hij naar zijn publiek wees. 

Voor de crypto-optimist zijn de komende 10 tot 20 jaar ‘opmerkelijk bullish’ voor bitcoin stelt Scaramucci. Hij zag parallellen tussen bitcoin’s huidige acceptatieniveau en het internet in 1998. En het is niet zomaar een uit de lucht gegrepen vergelijking. Volgens gegevens van het crypto-betaalplatform Triple-A zijn er nu wereldwijd zo’n 420 miljoen crypto houders, wat neerkomt op nog slechts 4,2% van de wereldbevolking.

Scaramucci erkende ook de macro-economische uitdagingen die Bitcoin en andere cryptocurrencies momenteel tegenkomen: stijgende rentetarieven, een kritische SEC en algemeen negatieve sentimenten rondom crypto-adoptie. Ondanks deze obstakels stelt hij dat Bitcoin “beter is dan goud”, refererend aan de manier waarop goud sterk in waarde is gestegen sinds het einde van de goudstandaard door president Nixon, vijf decennia geleden. Beiden worden vaak vergeleken als zowel een hedge tegen inflatie als een waardeopslag.

De toekomst van Bitcoin ETF’s

Een andere interessante onthulling die Scaramucci maakte was het potentieel van Bitcoin ETFs. Hij benadrukte dat wanneer elke Wall Street firma een Bitcoin ETF in hun aanbod heeft, het speelveld voor bitcoin enorm zal verbreden. Dit komt doordat deze firma’s hun cliënten op grote schaal aan het product zullen introduceren.

Een opvallend punt hierbij is dat, hoewel er al tal van Bitcoin ETFs wereldwijd zijn gelanceerd, een Bitcoin spot ETF nog zijn intrede moet doen in de Amerikaanse markt. Na Grayscale’s overwinning op de SEC vorige maand, lijkt het waarschijnlijker dat zo’n spot ETF dit jaar nog zal verschijnen stelt Scaramucci.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement