Kevin Schijven Kevin Schijven
20/09/2021 14:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2023 12:07

Turkse president Erdoğan verklaart oorlog aan crypto als bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Turkse president Erdoğan verklaart oorlog aan crypto als bitcoin (BTC)

Recep Tayyib Erdoğan, de controversiële president van Turkije, liet onlangs weten dat hij nog steeds geen fan van cryptocurrencies als bitcoin (BTC) is. Sterker nog, hij beweerde dat Turkije in een oorlog met crypto zit:

“We zijn absoluut niet van plan om cryptocurrencies te omarmen. Integendeel, we hebben een aparte oorlog, een aparte strijd tegen ze. We zullen crypto nooit ondersteunen. Want we gaan verder met onze eigen munt, dat is onze identiteit in deze zaak.”

Aldus de Turkse president, die onlangs een vragenuurtje hield in Mersin, een havenstad in het zuiden van Turkije. Binali Yıldırım, voormalig premier van Turkije, voegt daaraantoe dat crypto voor problemen zorgt en sterk gereguleerd moeten. Volgens Yıldırım investeren mensen met crypto in een “denkbeeldige toekomst,” maar zullen achteraf slachtoffers worden van grote verliezen.

Hij zegt dat het wellicht nodig is om meer regelgeving in te voeren omtrent crypto en dat er momenteel al onderzoeken hierover zijn begonnen. Turkije besloot eerder dit jaar al betalingen voor diensten en goederen met crypto te verbieden.

Kort daarvoor werden twee grote cryptocurrency-exchanges in het land stilgelegd die naar verluidt betrokken waren bij een zogeheten exit scam. Turkije wilde in eerste instantie nog een hub worden voor blockchain en crypto.

Het lijkt er inmiddels echter op dat dit van crypto in het algemeen naar central bank digital currencies (CBDC) specifiek is verschoven. Deze “e-lira” is een digitale valuta uitgegeven door de centrale bank. Of misschien is Erdoğan niet zo blij dat de Erdoğan Coin nooit van de grond kwam. Hoe dan ook, hij verklaart regelmatig aan iedereen en alles de oorlog.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie