Roy van Krieken Roy van Krieken
13/05/2023 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2023 15:15

Turkse verkiezingen: Kans op crypto revolutie bij winst oppositie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Turkije kondigt op blockchain gebaseerde digitale identiteit aan

Foto: arda savasciogullari/Shutterstock

Dit weekend zullen in Turkije nieuwe verkiezingen worden gehouden. Niet alleen zijn deze verkiezingen op geopolitiek gebied enorm belangrijk, ook crypto beleggers zouden deze verkiezingen in de gaten moeten houden. De strijd gaat namelijk tussen een ‘crypto-fan’, Kilicdaroglu, en een crypto-hater’, Erdogan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto en bitcoin in Turkije

De huidige president van Turkije, Recep Erdogan, is een uitgesproken tegenstander van alles dat met crypto te maken heeft. In 2021 verklaarde Erdogan zelfs ‘de oorlog’ aan bitcoin (BTC) en beloofde hij met hand en tand zijn land te beschermen tegen de zogenaamde gevaren van de crypto wereld.

Het gaat economisch niet goed met Turkije. De inflatie is daar nog vele malen hoger dan hier, en om die reden zoeken veel Turken naar alternatieven voor hun economische systeem. Veelal wordt daarom naar crypto gekeken, maar Erdogan wilde de bevolking ervan weerhouden dit te doen. Zijn anti-crypto standpunten zijn vanuit dat perspectief dan ook niet heel verrassend.

Crypto revolutie?

De grootste tegenstander van Erdogan tijdens de aankomende verkiezingen is Kemal Kilicdaroglu. De standpunten van Kilicdaroglu jegens de crypto industrie zijn totaal anders. Volgens hem is crypto geen gevaar, maar juist iets wat de Turkse economie enorm kan helpen.

De winst van Kilicdaroglu zou daarom de crypto industrie in Turkije een flinke boost kunnen geven, en daarmee de wereldwijde adoptie van crypto verder kunnen stimuleren. Crypto beleggers over de hele wereld zouden er dus baat bij hebben dat de oppositieleider dit weekend er met de winst vandoor gaat.

“Zodra we aan de macht komen, zullen we het verbod op PayPal opheffen en de Web3-platforms uitbreiden. Ondernemende ecosystemen zullen onze belangrijkste belanghebbenden zijn. We zullen een einde maken aan het economische, wetenschappelijke en politieke interregnum in Turkije. Een land waar onze ondernemers en jongeren vrij kunnen bestaan is heel dichtbij. We zullen dit doen met de knapste koppen van de wereld en ons land.”, zei Kilicdaroglu op Twitter

Daarnaast haalde hij uit naar het besluit van de centrale bank om het betalen met cryptocurrencies te verbieden. Het is niet gek om te verwachten dat crypto-voorstanders in Turkije dit weekend massaal voor Kilicdaroglu zullen gaan stemmen. Wat de daadwerkelijke uitkomst gaat worden, moet uiteraard nog blijken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie