Ivo Melchers Ivo Melchers
08/12/2023 06:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2023 19:24

Unieke Bitcoin wallet gelanceerd door Twitter-oprichter

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Unieke Bitcoin wallet gelanceerd door Twitter-oprichter

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

Jack Dorsey, de oprichter en tevens voormalig CEO van Twitter (inmiddels omgetoverd tot ‘X’), heeft met zijn bedrijf Block een nieuwe hardware wallet voor Bitcoin (BTC) op de markt gebracht. Deze innovatieve wallet probeert eigendom en veiligheid opnieuw te definiëren voor BTC-houders wereldwijd.

Duitsers hebben weer volop vertrouwen in BTC en ETH, meldt KPMG
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitkey BTC wallet

Betalingsbedrijf Block werk al sinds de vorige bullmarkt aan een eigen hardware wallet voor Bitcoin. Vandaag heeft de miljardenfirma onthuld dat de self-custody wallet genaamd ‘Bitkey’ in meer dan 95 landen beschikbaar is voor pre-order.

Bitkey heeft als doel gebruikers in staat te stellen hun bitcoins eenvoudig en veilig te beheren. Bitkey bestaat uit een mobiele app, een hardware-apparaat en een set hersteltools.

Middels de applicatie kunnen gebruikers gemakkelijk bitcoin-transacties doen via hun telefoon, terwijl het hardware-apparaat een deel van de private keys, ofwel de cryptografische toegang tot in dit geval de bitcoins, offline opslaat. Een hardware wallet wordt doorgaans als de meest veilige manier beschouwd om digitale activa te bewaren, aangezien het bescherming biedt tegen online bedreigingen, zoals malware en hacking.

In juni van dit jaar werd al aangekondigd dat Block’s populaire betalingsapp Cash App en de Amerikaanse beursgenoteerde crypto exchange Coinbase een samenwerking zijn aangegaan met Bitkey om het kopen en verkopen van BTC binnen de applicatie te faciliteren.

Unieke crypto feature

De belangrijkste eigenschap van de nieuwe hardware wallet is zijn ‘ 2-of-3 multi-signature design’. Dit systeem maakt gebruik van drie sleutels, waarvan er twee nodig zijn om bitcoins te verplaatsen of veiligheidsgerelateerde acties uit te voeren, zoals het herstellen van de wallet of het wijzigen van beveiligingsinstellingen.

Twee sleutels worden overhandigd aan de gebruikers zelf: één in de mobiele app, en de ander veilig offline opgeslagen op de apparaat zelf. De derde sleutel is opgeslagen op de server van het bedrijf zelf. Deze biedt een veilige optie voor het herstellen van de wallet in het geval van verlies of schade aan hun telefoon of hardware wallet, of zelfs beide. Deze derde sleutel wordt ook gebruikt om transacties van gebruikers te verifiëren wanneer zij op dat moment, om welke reden ook, geen beschikking hebben over hun hardware wallet.

Dankzij de structuur kan Block dus geen toegang krijgen tot de bitcoins van gebruikers zonder diens expliciete toestemming.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie