Venezuela sluit al zijn banken, handelsvolume van bitcoin (BTC) stijgt enorm in Zuid-Amerika

In Venezuela is het handelsvolume van bitcoin (BTC) op zogenaamde peer-to-peer (P2P) cryptocurrency-exchanges (beurzen) enorm gestegen.

- Advertentie -

Sinds 16 maart zijn in Venezuela alle banken gesloten als onderdeel van een landelijke quarantaine in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19). Ondanks dat er pas 33 bevestigde gevallen zijn van besmetting in het land, grijpt de Venezolaanse regering hard in om verdere verspreiding te voorkomen.

Antonio Morales Rodriguez, hoofd van SUDEBAN, de hoogste regelgevende instantie voor banken in Venezuela, stuurde eerder deze week een brief naar alle banken. Hij dringt de banken aan hun deuren voor onbepaalde tijd te sluiten:

Ik schrijf deze brief om u te vertellen dat vanaf maandag 16 maart 2020 alle activiteiten die directe contact voor klanten, gebruikers en het grote publiek vergt op alle kantoren in het hele land voor onbepaalde tijd zullen worden opgeschort.

Gegevens van Coin Dance tonen dat de P2P-handel van bitcoin deze week omhoog geschoten is door de sluiting van de banken in Venezuela. Het handelsvolume is deze week gestegen van 491 BTC naar 540 BTC in Venezuela op LocalBitcoins, een P2P-exchange. Eind februari lag dit nog op 375 verhandelde BTC.

Ook andere Zuid-Amerikaanse landen tonen een toename van het handelsvolume van BTC op LocalBitcoins. In Peru is deze met 30% gestegen de afgelopen week en in Columbia met 40%. Beide landen hebben deze week hun grenzen gesloten vanwege het coronavirus.

- Advertentie -

Het is vooralsnog onbekend of president Maduro plannen heeft in deze tijden van crisis voor zijn petro (PTR), de door olie-ondersteunde cryptocurrency van Venezuela. Eind januari kondigde Maduro een “crypto casino” aan die alleen petro accepteert.

Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Afgelopen dinsdag leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

In zijn meest recente column legt David aan de hand van grafieken de situatie uit en bespreekt hij wanneer hij een koper wordt. Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.011,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.741,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.809,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.827,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.852,90 Kopen
Laatste nieuws

Niemand gaat Bitcoin (BTC) verbieden, zegt Amerikaanse toezichthouder die veel goed...

0
Brian Brooks, hoofd van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) zegt dat Amerikaanse toezichthouders niet van plan zijn om bitcoin (BTC)...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...

Lees verder

Wat is cryptojacking en hoe kun je het voorkomen?

Crytojacking is een malafide activiteit die voor het grote publiek nog vrij onbekend is, maar die wel steeds vaker ingezet wordt. Het wordt vaak...

Niemand gaat Bitcoin (BTC) verbieden, zegt Amerikaanse toezichthouder die veel goed nieuws belooft

Brian Brooks, hoofd van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) zegt dat Amerikaanse toezichthouders niet van plan zijn om bitcoin (BTC)...

Miljardenbedrijf MicroStrategy koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin (BTC)

Het business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft gisteravond bekendgemaakt weer miljoenen dollars in bitcoin (BTC) te hebben geïnvesteerd. Dit maakte de CEO van het bedrijf,...

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze prijsniveaus zijn belangrijk

De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....