Ivo Melchers Ivo Melchers
23/09/2023 05:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2023 05:00

Vermogensbeheerder deelt optimistische bitcoin beursfonds voorspelling

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Vermogensbeheerder deelt optimistische voorspelling bitcoin beursfonds

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

De crypto-wereld houdt al jaren de handen op elkaar voor een bitcoin (BTC) spot Exchange Traded Fund (ETF). De mogelijke komst van een bitcoin beursfonds houdt momenteel de gemoederen volop bezig aangezien we ons middenin een explosie aan ETF-aanvragen bevinden. Terwijl de meningen wat betreft de kansen op goedkeuring verdeeld zijn onder crypto-investeerders, zijn veel hoge piefen optimistisch gezind. Zo ook de CEO van vermogensbeheerbedrijf Morgan Creek Capital Management.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

‘’Bitcoin ETF aan het einde van het jaar’’

Tot noch toe steekt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) iedere keer een stokje tussen de komst van een spot ETF voor bitcoin. De CEO en tevens Chief Investment Officer (CIO) van Morgan Creek Capital Management, Mark Yusko, heeft in een recent interview echter zijn verwachting uitgesproken dat de financiële waakhond dit keer wél groen licht zal verschaffen.

Tijdens het interview, waarin de actuele stand van zaken van het Bitcoin-landschap en de mogelijke kansen voor institutionele investeerders werden besproken, benadrukte Yusko het belang van een spot ETF op de Amerikaanse markt.

Volgens Yusko zou dit een brug bieden voor institutionele beleggers om met vertrouwen de markt te betreden. Hij legt uit dat institutionele beleggers voorzichtig zijn geweest met het betreden van de crypto-wereld vanwege onzekerheden in de regelgeving en zorgen over de bewaring. Een spot ETF biedt wat dat betreft een gereguleerde en veilige oplossing om blootstelling te verkrijgen tot BTC, zonder zelf het digitale activum in bewaring te nemen.

Yusko verwacht dat de SEC ‘’ergens rond het einde van het jaar’’ een beursfonds zal goedkeuren. In totaal zijn er nu 11 vermogensbeheerders in de strijd voor een bitcoin beursfonds, waaronder de enorme financiële reuzen BlackRock en Grayscale. Yusko heeft zijn hoop veelal gevestigd op BlackRock –  ’s werelds grootste vermogensbeheerder – en denkt dat het de eerste en wellicht tevens de enige zal zijn die een spot-ETF op de markt mag brengen.

Het Bitcoin nieuws bracht eerder deze maand ook al optimistische verwachtingen naar voren met betrekking tot de komst van een BTC-beursfonds, afkomstig van voormalig SEC-voorzitter John Clayton en de grote investeringsbank JPMorgan.

$300 miljard bitcoin kapitaalinstroom

Yusko suggereerde bovendien dat de komst van een spot-ETF op de Amerikaanse markt de weg vrij zou kunnen maken voor een instroom van 300 miljard dollar in de bitcoin-markt.

Het optimisme van Yusko is geworteld in de overtuiging dat een spot-ETF zou voldoen aan de due diligence-eisen van institutionele beleggers, waardoor ze een deel van hun portfolio’s zouden kunnen toewijzen aan BTC. Veel grote financiële instituten mogen momenteel namelijk niet in directe zin investeren in bitcoin en andere cryptocurrencies. Gereguleerde beursfondsen bieden hiervoor de oplossing.

 

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement