Roy van Krieken Roy van Krieken
29/01/2022 17:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/01/2022 17:10

Visa behaalt transactievolume van $2,5 miljard met crypto betaalkaarten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

 

De bekende aanbieder van betalingsdiensten Visa heeft tijdens een recente earnings call over het eerste kwartaal bekend gemaakt dat zij al zeker $2,5 miljard aan transacties van gebruikers die hun betaalkaarten hebben gelinkt met cryptoplatformen hebben verwerkt. Dit bedrag is nu al 70% hoger dan het volledige vorige jaar. Het laat maar weer eens zien dat de crypto industrie alsmaar blijft groeien en dat de adoptie in een stroomversnelling raakt.

Bitcoin is een ‘Ponzi’ en ‘fraude’ volgens JPMorgan CEO
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Visa crypto-cards

Crypto-linked betaalkaarten van Visa stellen gebruikers in staat om overal waar een Visa kaart geaccepteerd worden te betalen met cryptocurrencies. De winkelier ontvangt het bedrag gewoon in de vorm van fiat valuta, terwijl Visa achter de schermen de conversie tussen crypto en fiat geld regelt.

De CFO van Visa, Vasant Prabhu, liet in een interview met CNBC weten dat dergelijke betaalkaarten in een rap tempo steeds populairder worden. 

“Voor ons is dit een teken dat consumenten het nut inzien van een Visa-kaart die gekoppeld is aan een rekening bij een cryptoplatform. Het is waardevol om toegang te hebben tot die liquiditeit, om aankopen te financieren en uitgaven te beheren, en om dat onmiddellijk en naadloos te doen.”

Crypto adoptie

Het gebruik van de crypto betaalkaarten van Visa groeit al enkele jaren sterk. In de eerste helft van 2021 werd een transactievolume van meer dan $1 miljard behaald. Destijds was dit al meer dan het volledige bedrag in 2019.

Deze trend wordt dus duidelijk doorgezet aangezien het eerste kwartaal van 2022 elk bestaand record doortastend zal verbreken. Het is duidelijk dat mensen betalingen met cryptocurrencies steeds serieuzer beginnen te nemen.

Visa is op de hoogte van deze trend en neemt daarom ook geregeld nieuwe stappen om optimaal te kunnen profiteren van de vorderende crypto adoptie over de hele wereld. Het bedrijf biedt ondertussen niet alleen betalingen in de vorm van crypto aan, maar ook crypto consultancy en een inmenging in de non-fungible token (NFT) sector werden de afgelopen tijd aan het portfolio van Visa toegevoegd.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie