Kevin Schijven Kevin Schijven
05/07/2020 13:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2023 11:44

VISA is op zoek naar ontwikkelaars die met Bitcoin, Ethereum en/of Ripple hebben gewerkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
VISA is op zoek naar ontwikkelaars die met Bitcoin, Ethereum en/of Ripple hebben gewerkt

Foto: Tony Stock/Shutterstock

Visa is opzoek naar blockchain ontwikkelaars, het liefst met ervaring omtrent bitcoin (BTC), ripple (XRP), en voornamelijk ethereum (ETH). Dat blijkt uit nieuwe vacature geplaatst op de website van de gigantische betalingsverwerker.

We zijn op zoek naar een sterke ontwikkelaar die ervaring heeft met Ethereum en blockchain-architectuur om deel uit te maken van een team dat belast is met het bouwen van gedistribueerde applicaties.

Onze ideale kandidaat heeft gedistribueerde applicaties gebouwd en uitgebracht, heeft gewerkt met de Ripple-, R3-, Ethereum- en / of Bitcoin-blockchain en heeft ervaring met Solidity.

Aldus de vacature.  De Vacature meldt dat er meerdere banen beschikbaar zijn in locaties verspreid over de Verenigde Staten. In gerelateerd nieuws gaat Zap, een Lightning Network (LN) ontwikkelaar, samenwerken met Visa om een bitcoin-betaalkaart uit te brengen. Tevens lanceert Zap de openbare bètafase van Strike, een bitcoin lightning wallet.


Strike is geen ordinaire crypto-wallet, maar gebruikt direct je bankrekening om automatisch fiatvaluta om te zetten in bitcoin. Ontwikkelaar Jack Mallers meldt in een blogartikel dat de app zeer eenvoudig te gebruiken is en dat men alleen een naam en telefoonnummer hoeft in te voeren om te voldoen aan KYC en AML regelgeving.
Onlangs kondigde Binance, een van grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, aan dat het gaat samenwerken met Swipe om een Binance Card uit te brengen, ook een crypto VISA betaalkaart.
Vorige week kwam naar buiten dat het aantal bitcoin-walletadressen momenteel zo hoog ligt in twee jaar, sinds de BTC-koers op $20.000 stond. Ook kwam onlangs naar buiten dat een nieuwe fout ontdekt werd in populaire wallets die ze wellicht kwetsbaar maken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie