Roy van Krieken Roy van Krieken
02/07/2021 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/07/2021 17:15

Voetbalclub AZ gaat in zee met Nederlandse bitcoin (BTC) exchange Bitcoin Meester

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Voetbalclub AZ gaat in zee met Nederlandse bitcoin (BTC) exchange Bitcoin Meester

Gisteren maakte de grote Nederlandse voetbalclub AZ op hun website iets opmerkelijks bekend. Er werd namelijk aangekondigd dat de club een partnership heeft gesloten met een van de grootste Nederlandse crypto handelsplatformen: Bitcoin Meester.

Bitcoin miners strijden voor eerste block na halving, die miljoenen waard is
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Officiële ‘Cryptocurrency Partner’

De Nederlandse exchange zal per direct de exclusieve en officiële Cryptocurrency Partner van AZ worden. 

“Centraal in het partnership staat het verder vermarkten van crypto in de voetbalwereld en het wegwijs maken van nieuwe Bitcoin Meester-gebruikers.”

Bitcoin Meester is een exchange die geregistreerd staat bij de Nederlandsche Bank en is een bekende naam in Nederland. Het handelsplatform biedt meer dan 200 verschillende cryptocurrencies aan, wat het grootste aanbod van Nederland is.

Volgens CEO van Bitcoin Meester, Mitchell Zandwijken, is voetbal een van de belangrijkste strategische markten voor het bedrijf. Doordat het bedrijf grote groei heeft doorgemaakt en deze groei wil blijven doorzetten, is ervoor gekozen om op deze manier AZ-supporters, en voetbalsupporters in het algemeen, kennis te laten maken met Bitcoin Meester.

Ook commercieel directeur van AZ, Michael Koster, is erg te spreken over de groei van de Nederlandse exchange. 

“Dat spreekt aan, maar juist in een nieuwe markt is enige sturing wel belangrijk. Niet iedereen is al goed bekend met cryptovaluta en Bitcoin Meester is in staat nieuwe gebruikers op verantwoorde wijze wegwijs te maken in deze wereld”

Advertentie

Betaling gedeeltelijk in bitcoin (BTC)

Wat al helemaal opmerkelijk aan deze deal is, is het feit dat een deel van het bedrag dat wordt betaald in de vorm van bitcoin (BTC) zal zijn. 

Zowel AZ als Bitcoin Meester hebben ontzettend veel vertrouwen in de grootste cryptocurrency en willen dat op deze manier uitdragen naar de rest van Nederland. 

Daarnaast zal AZ deze bitcoins gedurende de volledige periode van samenwerking op de balans staan. AZ is hiermee de eerste voetbalclub in Nederland met cryptocurrencies op de balans. Een mooi voorbeeld van adoptie. Er is getekend voor een samenwerking tot medio 2024. 

Deze partnership is een perfect voorbeeld van adoptie van cryptocurrencies in eigen land. Niet alleen wordt Bitcoin Meester sponsor van AZ, ook neemt AZ betaling aan in cryptovaluta en laat deze zelfs op de balans staan. Wie weet zien andere voetbalclubs vergelijkbare kansen! Feyenoord en Ajax sloten eerder vergelijkbare deals met een ander Nederlands handelsplatform.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie