Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Voormalig CFTC voorzitter: Trump-regering en bitcoin-futures hebben markt gecrasht eind 2017

De regering van Trump zou verantwoordelijk zijn geweest voor het barsten van de ‘bitcoin (BTC) bubble’, oftewel zeepbel, eind 2017. Dat zegt Christopher Giancarlo, voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) tegen cryptocurrency nieuwssite CoinDesk.

Een van de grote onbekende verhalen van de afgelopen jaren is dat de CFTC, de Treasury Department, de SEC en de directeur van de National Economic Council, Gary Cohn, geloofden dat de lancering van bitcoin-futures de impact zou hebben om de bitcoin zeepbel te laten knappen. En dat werkte.

Aldus Giancarlo, die op 21 oktober een toespraak hield tijdens de Pantera Summit in San Fransisco. Hij was in april opgestapt na 5 jaar voorzitter te zijn geweest van de CFTC.

- Advertentie -

Eind 2017 bereikten de koersen van bitcoin en de meeste altcoins hun all-time high. Bitcoin was bijna $20.000 waard op 17 december. Een dag later werden bitcoin futurescontracten gelanceerd op de Chicago Mercantile Exchange (CME) en de Chicago Board Options Exchange (CBOE). De prijs van bitcoin kelderde de weken erna hard omlaag.

Volgens Giancarlo werd dit besluit genomen vanwege de financiële crisis van 2008. Destijds werden niet de benodigde stappen genomen door toezichthouders om deze zeepbel op tijd te laten knappen en die fout wilde de regering niet nogmaals met bitcoin maken:

Na de financiële crisis van 2008 was er een legitieme druk op de toezichthouders in de trant van: waar waren ze tijdens de zeepbel van hypotheken voor onroerend goed, en waarom hadden ze geen stappen gezet om die zeepbel te laten knappen wanneer ze dat konden?

Giancarlo meldt dat zij hun lesje geleerd hadden: toezichthouders moeten ingrijpen en de markt vrij houden als dat kan. De goedkeuring van bitcoin futurescontracten was een kans en middel om in te grijpen, zegt hij.

Onlangs kwam naar buiten dat het aantal long posities op bitcoin futures van CME verdubbeld zijn in de maand oktober.

De huidige voorzitter van de CFTC, Heath Tarbert, zei deze week dat hij verwacht dat ether (ETH) futurescontracten in 2020 op de markt zullen verschijnen.

De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om zijn net verschenen wekelijkse column te lezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.437,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.408,90 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.462,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.472,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.492,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.408,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.437,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.462,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.472,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.492,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...