Voorzitter CFTC: Ether (ETH) futurescontracten verschijnen waarschijnlijk in 2020

Heath Tarbert, voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), meldt dat de Amerikaanse markt waarschijnlijk ether (ETH) futurescontracten in 2020 zal gaan zien.

- Advertentie -

Tarbert sprak tijdens de DC Fintech Week op de Universiteit van Georgetown in Washington, meldt cryptocurrency nieuwssite CoinDesk op 21 oktober, waar hij het volgende zei:

Ik zou zeggen dat het waarschijnlijk is dat je in de komende zes maanden tot een jaar een [ether] futurescontract zal zien.

Het volume waarnaar het zal handelen, daar heb ik geen idee over, dat is aan de markten, maar ik denk dat we nu tenminste een beetje meer duidelijkheid hebben verschaft.

Eerder deze maand verklaarde de voorzitter voor het eerst dat ether, net als bitcoin (BTC) een commodity is, wat betekent dat de CFTC voortaan de grootste altcoin op de markt zal reguleren.

Toen Tarbert de vraag werd gesteld wie deze ether futures gaan aanbieden had hij echter nog geen idee. Volgens de voorzitter heeft vooralsnog niemand een aanvraag voor een dergelijk product ingediend.

Tarbert zegt dat er vier cryptocurrency-exchanges op de markt zijn die eventueel een aanvraag zullen indienen. Hij noemt ze niet bij naam op, maar Coindesk meldt dat hij waarschijnlijk doelt op Seed CX, ErisX, Tassat en LedgerX. Daarnaast zijn er nog de grotere bedrijven die zich al in bitcoin futures specialiseren zoals Bakkt.

Tarbert meldt verder dat de CFTC wellicht binnenkort meer cryptocurrencies als commodities in de toekomst zal bestempelen. Wat hij precies bedoelt met binnenkort is niet helemaal duidelijk, aangezien hij aangeeft dat er een “paar duizend” cryptocurrencies zijn om door te spitten en het kostte al behoorlijk wat tijd om alleen al tot een oordeel over bitcoin en ether te komen.

- Advertentie -

Als laatst meldt Tarbert dat samenwerking met de Securities and Exchange Commission (SEC) onderdeel van het proces is. Als een activa niet een security (effect) is volgens de SEC, getoetst volgens de Howey Test, dan is het waarschijnlijk een commodity. Tevens is het mogelijk voor een activa om van een security te “evolueren” naar een commodity en vice versa.

Grayscale Investments kondigde onlangs aan dat het een record-brekend bedrag zag aan investeringen, voornamelijk in de Bitcoin Trust en Ethereum Trust producten. Het grootste deel van de investeringen zou komen vanuit institutionele beleggers.

De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om zijn net verschenen wekelijkse column te lezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.901,70 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.929,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.995,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.012,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.186,60 Kopen
Laatste nieuws

Aantal actieve Bitcoin (BTC) gebruikers breekt records en dat is zeer...

0
Niet alleen de koers van bitcoin (BTC) breekt deze week records, dat geldt ook voor het aantal actieve gebruikers op het netwerk van de...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...