Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Voorzitter CFTC: “Ether (ETH) is een commodity”

De voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), Heath Tarbert, heeft tijdens de Yahoo Finance’s All Markets Summit in New York City een aantal interessante uitspraken gedaan omtrent cryptocurrency. In het bijzonder noemde hij ether (ETH) een commodity.

Afgelopen december vroeg de CFTC Amerikaanse burgers voor feedback over Ethereum. De toezichthouder wilde meer informatie over het Ethereum-netwerk en de cryptocurrency ether om het netwerk beter te kunnen begrijpen. Tarbert, die sinds juli voorzitter is van de CFTC, noemde ether mede op basis van die feedback tijdens de conferentie een commodity. Daarmee zou ether dus onder het toezicht van de CFTC vallen.

- Advertentie -

Tarbert zei: “We zijn heel duidelijk geweest over bitcoin: bitcoin is een commodity. We hebben niets over ether gezegd – tot nu.” De CFTC gaf in 2015 al aan dat het “bitcoin en andere virtuele valuta” als commodities ziet, echter heeft het zich nooit specifiek uitgelaten over ether. Tarbert verwacht daarnaast dat er in de nabije toekomst effecten gebaseerd op ether op de markt zullen verschijnen.

“Forks moeten gelijk behandeld worden”

Tarbert erkent de “verschillen in de crypto-markt” maar dat “op elkaar lijkende digitale activa gelijk moeten worden behandeld”. Dit geldt dus ook voor ‘geforkte’ digitale valuta:

Het spreekt voor zich dat op elkaar lijkende activa op dezelfde manier moeten worden behandeld. Als van het onderliggende activa, het oorspronkelijke digitale activa, niet is vastgesteld dat het een effect is en daarom een commodity is, zal het geforkte activa hoogstwaarschijnlijk hetzelfde zijn, […] tenzij de fork zelf een aantal problemen met de effectenwetgeving oproept op basis van de klassieke Howey-test.

Ten slotte ging Tarbert in op hoe de CFTC naar cryptocurrencies kijkt die voortkomen uit Initial Coin Offerings (ICO). Hij gelooft dat een nieuwe crypto kan beginnen als een effect maar uiteindelijk een commodity kan worden:

Je kunt een situatie hebben waarin iets in een Initial Coin Offering aanvankelijk een effect is, maar na verloop van tijd meer gedecentraliseerd wordt en een tastbare waarde krijgt. Zodoende kun je dingen [activa] hebben die veranderen.

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.397,40 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.225,50 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€11.237,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.262,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.326,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.397,40 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.225,50 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€11.237,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.262,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.326,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...